Σχετικά με την εξεταστική στις ΑΕΝ

Σύμφωνα με την σχετική Απόφαση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που εκδόθηκε την 05-02-2021 (παρουσιάζεται παρακάτω), η οποία εξακολουθεί να ισχύει σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. 2231.2-13/38528/2021/01-06-2021 νεότερη Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών των ΑΕΝ μπορείτε να την δείτε εδώ


Η ΑΕΝ Σύρου με ανακοίνωσή της ενημέρωσε τους σπουδαστές της ότι: "Έπειτα από απόφαση του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου και απόφαση του Συμβουλίου Α.Ε.Ν./Σύρου, η εξεταστική περίοδος Σεπτεμβρίου 2021, τόσο για επανεξεταζόμενα μαθήματα όσο και για πτυχιακές εργασίες, πρόκειται να ξεκινήσει την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, αποκλειστικά με εξ αποστάσεως μεθόδους".

Για την ακριβή διαδικασία πραγματοποίησης της Εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2021 θα πρέπει οι σπουδαστές να ενημερωθούν από την ΑΕΝ στην οποία φοιτούν.

Τι ορίζει η Απόφαση η οποία εξακολουθεί να ισχύει:

Καθορίζουμε ειδικότερα θέματα υλοποίησης της αριθ. 2231.2-13/7477/2021/29-01-2021 απόφασης κ. ΥΝΑΝΠ (Β΄ 391), αναφορικά με τη διενέργεια των εξετάσεων με τη χρήση εξ αποστάσεως μεθόδων αξιολόγησης των σπουδαστών/-στριών για τα εξεταζόμενα μαθήματα της εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου 2020-2021, ως ακολούθως:

1. Οι εξετάσεις των χειμερινών εξαμήνων του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως με γραπτή ή προφορική εξέταση με εξ αποστάσεως μεθόδους, ως εξής:

Ι. Τρόπος και μέσα εξ αποστάσεως αξιολόγησης

Η γραπτή ή προφορική εξέταση θα πραγματοποιηθεί μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Ms Teams ή/και MarEdu Open eClass. Σύμφωνα με την κρίση του διδάσκοντα, οι εξετάσεις μπορεί να διεξαχθούν εξ ολοκλήρου στο Ms Teams, εξ ολοκλήρου στο MarEdu Open e-class ή με συνδυασμό των δύο. Στην τελευταία περίπτωση, ο/η σπουδαστής/-στρια θα κληθεί να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένος/-η και στις δύο πλατφόρμες, με την ταυτοποίηση/επιτήρηση να πραγματοποιείται στο Ms Teams και την εξέταση να πραγματοποιείται στο MarEdu Open e-class.

• Προφορική εξέταση, η οποία θα πραγματοποιείται σε συγκεκριμένη ώρα σε ομάδες, με την ταυτόχρονη συμμετοχή αριθμού εξεταζόμενων ανά συνεδρία εξέτασης, κατά την κρίση του διδάσκοντα.

• Γραπτή εξέταση με υποβολή αρχείου ή/και τη συμπλήρωση ηλεκτρονικού φύλλου πολλαπλών ερωταπαντήσεων, σε πολλαπλές ομάδες συγκεκριμένου αριθμού ατόμων για το ίδιο μάθημα, σε συγκεκριμένη ώρα και σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων που θα διαμορφωθεί.

- Στην περίπτωση της υποβολής αρχείου, οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να μεταφορτώσουν ηλεκτρονικό αρχείο με τις λύσεις των θεμάτων τους, σε οποιαδήποτε μορφή θα καθορίσει ο διδάσκων και σύμφωνα με τις δυνατότητες της πλατφόρμας (word, σάρωση/pdf, φωτογραφία/jpg, κ.λπ.)

- Στην περίπτωση του φύλλου ερωταπαντήσεων, οι εξεταζόμενοι θα συμπληρώσουν ηλεκτρονικό φύλλο μέσω της πλατφόρμας στο οποίο θα μπορούν να συνδυάζονται ερωτήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου.

- Το ηλεκτρονικό αρχείο που εμπεριέχει το ηλεκτρονικό γραπτό του/της σπουδαστή/- στριας θα αποθηκευτεί σύμφωνα με τα ισχύοντα αναλογικά περί φυσικών γραπτών εξετάσεων στον ΚΣ/ΑΕΝ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.