Όχι στις διαγραφές φοιτητών που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους

Φοιτητές μαζεύουν ηλεκτρονικές υπογραφές ενάντια στις επικείμενες νομοθετικές αλλαγές που θα προβλέπουν διαγραφές των φοιτητών που θα υπερβαίνουν το ν+2.

Τι αναφέρει το κείμενο του ψηφίσματος:


«Προηγούμενες διατάξεις (ν. Γιαννάκου και Διαμαντοπούλου, που δεν είναι σε ισχύ) προέβλεπαν διαγραφές καθυστερούντων φοιτητών, ανεξάρτητα αν επιθυμούσαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και λόγω αντικειμενικών προβλημάτων αδυνατούσαν.

Η νέα κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την επαναφορά του μέτρου και την πρόθεσή της να θεσμοθετήσει ανώτατο όριο προπτυχιακών σπουδών, με μεταβατικές διατάξεις για όσους ήδη φοιτούν. Είναι σημαντικό να δοθεί η ελευθερία και κάθε δυνατή ευκαιρία σε φοιτητές, που το επιθυμούν, να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Η καθυστέρηση των σπουδών, δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του κράτους, βλάπτει τους ίδιους τους φοιτητές (πρόσθετη καθυστέρηση έναρξης επαγγέλματος) και η "τιμωρία" της διαγραφής επιβαρύνει ψυχολογικά περαιτέρω τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Σκοπός των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) είναι η μετάδοση, η παραγωγή και η προαγωγή της επιστημονικής γνώσης, η ανάπτυξη της κρίσης, της ανάλυσης και της σύνθεσης, προς όφελος της κοινωνίας και του λαού.

Η νοοτροπία της εντατικοποίησης των σπουδών, της πειθαρχίας και περισσότερο της τιμωρίας δεν έχει καμία σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία.»

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.