Πότε ξεκινούν οι Μετεγγραφές Φοιτητών 2017-2018

Πότε ξεκινούν οι Μετεγγραφές Φοιτητών 2017-2018

Μετεγγραφές Φοιτητών: Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής των Πρωτοετών Φοιτητών 2017-2018 θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με αναλυτική εγκύκλιο που θα δημοσιευθεί στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr.

Να αναφερθεί πως πέρσι οι εγγραφές των Επιτυχόντων/Πρωτοετών Φοιτητών πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά κατά το διάστημα από 5 μέχρι 12 Σεπτεμβρίου 2016.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.

ΠΡΩΤΟΕΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν θέλεις να Μείνεις Ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα που αφορούν την Εγγραφή σου στην Σχολή (Προθεσμίες/Δικαιολογητικά) ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Η διαδικασία εγγραφής των Πρωτοετών Φοιτητών στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας θα πραγματοποιείται με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα που έχουν περάσει μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής (θα σας ενημερώσουν τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr) του Υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Πως μπορείτε να πάρετε Μετεγγραφή σε άλλη πόλη

Μετεγγραφές Φοιτητών: Πάρα πολλοί είναι οι φοιτητές που είδαν το όνομα τους ανάμεσα στους  στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 αλλά για λίγα Μόρια δεν κατάφεραν να περάσουν στη Σχολή/Τμήμα στην πόλη που επιθυμούσαν.

Η οικονομική κρίση αναμένεται να εκτίναξει και φέτος τις αιτήσεις των πρωτοετών φοιτητών για να πάρουν μετεγγραφή σε Πανεπιστήμιο-ΤΕΙ «εντός έδρας» κοντά στον τόπο καταγωγής τους καθώς τα έξοδα της φοιτητικής ζωής μακριά από το πατρικό τους είναι υψηλά.

Την ενημερωτική σελίδα των Πρωτοετών Φοιτητών 2017-2018 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Να θυμίσουμε πάντως ότι πέρσι με βάση την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ο αριθμός των θέσεων για τους μετεγγραφόμενους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ ήταν το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων σε κάθε τμήμα.

SOS για Μετεγγραφή: Την ενημερωτική σελίδα για να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα που αφορούν τις Μετεγγραφές των Φοιτητών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Πολλοί είναι ακόμη οι γονείς που έχουν ήδη κάποιο παιδί να σπουδάζει σε κάποια πόλη και υπολόγιζαν να περάσει και το άλλο παιδί στην ίδια πόλη ώστε να μην αναγκαστούν να πληρώνουν περισσότερα ενοίκια.

Το προηγούμενο διάστημα ορίστηκαν με υπουργική απόφαση οι αντιστοιχίες των τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Πανεπιστημίων-ΤΕΙ (ΑΕΙ) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, για τις Μετεγγραφές Φοιτητών του Ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.

Για να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ για τις Προϋποθέσεις, οι Προθεσμίες και τα Δικαιολογητικά των Μετεγγραφών ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Συγκεκριμένα οι αντιστοιχίες δηλώνουν σε ποια τμήματα Πανεπιστημίων - ΤΕΙ (ΑΕΙ) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών μπορούν να μεταγραφούν οι Πρωτοετείς Φοιτητές 2017-2018.

Μπορείτε να δείτε πιο κάτω μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τα αντίστοιχα τμήματα Πανεπιστημίων - ΤΕΙ (ΑΕΙ) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, από τα οποία δηλαδή είναι δυνατή μετεγγραφή εφόσον κάποιος εισαχθεί εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ

Πέρασες στο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ; (ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ)

Οι Πρωτοετείς Φοιτητές μέσα από την κατηγορία «Πρωτοετείς Φοιτητές» του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για όλα τελευταία νέα που τους αφορούν.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr