Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Πώς και πότε θα ανοίξουν τα Δημόσια ΙΕΚ

Πώς και πότε θα ανοίξουν τα Δημόσια ΙΕΚ

Φοιτητικές ΕιδήσειςΗ Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, παρουσίασε όπως είχε εξαγγείλει την προηγούμενη εβδομάδα, το πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών συμπεριλαμβανομένων και των Πανεπιστημίων της χώρας. Όπως τόνισε η ίδια, οι αποφάσεις ελήφθησαν ύστερα από ανάλυση όλων των επιδημιολογικών δεδομένων και με βάση τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την COVID-19.

Απευθυνόμενη στους σπουδαστές η κα Νίκη Κεραμέως επεσήμανε ότι δοκιμάστηκαν πολύ, αφού για πολλές εβδομάδες παρέμειναν μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον, καθώς από τους φίλους και την καθημερινότητά τους. Τους επαίνεσε για τη γρήγορη προσαρμογή τους και τους συνεχάρη για την επιτυχή ολοκλήρωση της περασμένης ακαδημαϊκής χρονιάς χάρη στις προσωπικές τους θυσίες και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες. Επιπλέον, εστίασε στο ότι το νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο θα είναι μεν εξίσου απαιτητικό από πλευράς προσοχής λόγω της COVID-19, αλλά πιο παραγωγικό για τους φοιτητές.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Την ενημερωτική σελίδα για όλα τα νέα που αφορούν τα Δημόσια ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Κλείνοντας την ομιλία της η υπουργός τόνισε:

“Δεν είναι εύκολες οι αποφάσεις, μελετάμε όλες τις πτυχές του προβλήματος, πορευόμαστε βήμα-βήμα με τους εξαιρετικούς ειδικούς που εμπιστευόμαστε, αναθεωρούμε αν χρειαστεί τις όποιες αποφάσεις.” 

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν παρακάτω το πλαίσιο λειτουργίας των ΙΕΚ όπως παρουσιάστηκε από την Υπουργό Παιδείας:

Οι αποφάσεις ελήφθησαν μετά από ανάλυση όλων των επιδημιολογικών δεδομένων.

Το πλαίσιο λειτουργίας των ΙΕΚ

Ως προς τις δομές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης

Στα ΙΕΚ από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2020 ολοκληρώνονται τα εργαστηριακά μαθήματα του προηγούμενου εξαμήνου.

Στις 5 Οκτωβρίου 2020 ξεκινά η νέα χρονιά.

Η έναρξη της νέας χρονιάς θα γίνει με κανονική λειτουργία σε πλήρη σύνθεση, με αυξημένα μέτρα πρόληψης, όπως στα σχολεία, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής μάσκας για όλους.

Μέθοδος εργαστηρίων

Φυσική παρουσία στους χώρους των ΙΕΚ και των Εργαστηριακών Κέντρων καθώς και σε όσες επιχειρήσεις προβλέπεται η παρουσία καταρτιζόμενων 

Περισσότερες πληροφορίες στην ροή του «Φοιτητικά Νέα», μείνετε συντονισμένοι για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών