Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 SOS εκπέμπουν φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης: «Ξαφνικός θάνατος» του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων

SOS εκπέμπουν φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης: «Ξαφνικός θάνατος» του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων

Την ανησυχία τους για το ακαδημαϊκό τους μέλλον εκφράζουν με επιστολή που απέστειλαν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Κρήτης, καθώς, όπως καταγγέλλουν, με το νέο πολυνομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση το τμήμα τους έμμεσα καταργείται.

Αναλυτικά η επιστολή των φοιτητών:


"Είμαστε φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Κρήτης με έδρα τα Χανιά, και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με το θέμα της Πανεπιστημιοποίησης που λαμβάνει μέρος σε όλα τα ΤΕΙ της χώρας μας. Το τμήμα μας συγκροτείται από 800 ενεργούς φοιτητές και διάφορα επιστημονικά προγράμματα, τα οποία έχουν δώσει μια παραπάνω ώθηση ώστε να ανεβεί το επίπεδο του Ιδρύματος (ΤΕΙ Κρήτης ).

Σύμφωνα με το καινούργιο πολυνομοσχέδιο της Πανεπιστημιοποίησης των ΤΕΙ,  το τμήμα μας δεν συγκαταλέγεται σε κάποια από τα καινούργια τμήματα που θα δημιουργηθούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έμμεση κατάργηση και διασκόρπισή του, καθώς οι καθηγητές και ο εργαστηριακός εξοπλισμός θα μεταφερθούν σε άλλα τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης σύμφωνα με το νομοσχέδιο.

Εμείς ως φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος επιδιώκουμε, η ίδρυση του νέου τμήματος με τίτλο «χημικών μηχανικών» να είναι η μετεξέλιξη του υπάρχοντος τμήματος με έδρα τα Χανιά ώστε να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία του αλλά και η ένταξη νέων φοιτητών σε αυτό από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρόνια! Επιπλέον, επιδιώκουμε οι φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος να μπορούν μέσω επιπρόσθετων μαθημάτων να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους, όπως θα μπορεί να πραγματοποιείται και στα υπόλοιπα ΤΕΙ της χώρας.

Θα θέλαμε να γνωστοποιήσετε το πρόβλημά μας στην κοινωνία και να μας βοηθήσετε στην ανάδειξή του.

Με εκτίμηση,

Φοιτητές τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος

Χανιά 15/4/19."

ΟΧΙ από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην ονομασία που θα πάρει με την Πανεπιστημιοποίηση του το ΤΕΙ Κρήτης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr