Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

Σχετικά με την μετεξέλιξη τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Ηπείρου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, 'Ερευνας και Θρησκευμάτων με θέμα «Μετεξέλιξη τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., ΤΕΙ Ηπείρου» κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στύλιος.  

'Οπως γνωρίζετε, η επιτροπή του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., του ΤΕΙ Ηπείρου έχει υποβάλλει πρόταση σχετικά με τη συνένωση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σύμφωνα με αυτή, προτείνεται η μετεξέλιξη του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Ηπείρου σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών (με έδρα την Αρτα), της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων. 

Η πρόταση είναι πλήρως τεκμηριωμένη διότι λαμβάνει υπόιμιν: α} τη συνάφεια και επάρκεια του υπάρχοντος διδακτικού προσωπικού του Τμήματος, και β) την επάρκεια των εργαστηριακών και λοιπών υποδομών στο campυs του ΤΕΙ. Επιπλέον, η εν λόγω πρόταση ακολουθεί το μοντέλο της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Πατρών, όπου λειτουργούν από το 1980 δύο τμήματα, ένα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής και ένα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών. 

Με την προτεινόμενη μετεξέλιξη το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Θα διαθέτει το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής στα Ιωάννινα και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών στην Αρτα. Θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί τη βέλτιστη λύση που μπορεί να δοθεί όσον αφορά τα Τμήματα Πληροφορικής κατά τη συνένωση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ερωτάστε κύριε Υπουργέ: 

  • Σκοπεύετε να στηρίξετε την Αρτα και να προτείνετε την αναβάθμιση των τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου σε πανεπιστημιακά τμήματα;
  • Σκοπεύετε να υποστηρίξετε τη μετεξέλιξη του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Ηπείρου, σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων με έδρα την Αρτα;

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΤΕΙ Ηπείρου

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


1 1 1 1 1 Αξιολόγηση 0.00 (0 ψήφοι)