Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Η Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας η μόνη εκτός Πανεπιστημίου

Η Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας η μόνη εκτός Πανεπιστημίου 

"Ο Δήμος Κυριλίδης μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος για το σχέδιο νόμου συγχώνευσης του ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο αφήνει τη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών εκτός πανεπιστημιακού τίτλου.

«Σε άλλες σχολές η ΣΤΕΦ εντάσσεται αυτοδίκαια στα καινούρια τμήματα, εμείς παραμείναμε εκτός. Στις διαπραγματεύσεις οι καθηγητές φέρνουν τεράστια ευθύνη, όχι όλοι. Κάποιοι άλλοι θα μπορούσαν να προτείνουν αν ήθελαν να υπάρχει μια επιτροπή φοιτητών για να παρακολουθεί τις συζητήσεις και να εκφέρει μια άποψη. Θέλαμε να θέσουμε κάποια επιχειρήματα για να μας εντάξουν μέσα, αλλά δεν έγινε. Τελικά αυτό το σχέδιο νόμου δεν είναι για τους φοιτητές».


Ο ίδιος αναρωτήθηκε αν σε μια προκήρυξη κάποιος που τελείωσε το ΤΕΙ θα έχει δικαίωμα να συμμετάσχει. «Επειδή είναι πολύ δημοκρατικός ο υπουργός», όπως ανέφερε τους ζήτησε να μιλήσουμε με τη σύγκλητο για την πρότασή τους. «Κάτι που δεν έγινε για να περάσουν το νομοσχέδιο όπως θέλουν. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Εμείς οι φοιτητές σταθήκαμε αδιάφοροι. Οι καθηγητές μας είναι ελαστικοί. Ξαναβγήκε το σχέδιο νόμου, χωρίς να δούμε κάποια αλλαγή. Θα δούμε μετά τις φοιτητικές εκλογές» τις επόμενες κινήσεις ολοκλήρωσε διερωτώμενος γιατί δεν τους δίνεται το εφαλτήριο για κάτι καλύτερο."

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΕΦ, Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr