Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας από τους φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας από τους φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Τι θα ισχύσει με τους φοιτητές Διοίκησης Επιχειρήσεων – Η διαμαρτυρία για τη ΣΤΕΦ Σε μια μεγάλη και δυναμική πορεία προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κοζάνη, οι φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας της πόλης, των σχολών ΣΔΟ και ΣΤΕΦ (Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και Σχολή Τεχνολογικών Εφαμρογών).

Στόχος των φοιτητών ήταν να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται του νομοσχεδίου συγχώνευσης των ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές του ιδρύματος ξεκίνησαν στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης πορεία από τα Κοίλα μέχρι και το Δημαρχείο Κοζάνης, όπου διαμαρτυρήθηκαν, ενώ μάλιστα παρέδωσαν τα αιτήματά τους στον Δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη.

Μιλώντας στον «e-ptolemeo» ο εκπρόσωπος των φοιτητών Βασίλης Σούκης, ανέφερε πως το πρώτο σκέλος των αιτημάτων τους το πέτυχαν, αφού με τη σύσταση τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Κοζάνη, τότε αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές της Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ παραμένουν στην πόλη, κάτι που ήθελαν.

Σημειώνει, μάλιστα, ο ίδιος, ότι τα Γρεβενά έχουν τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων,  αλλά το νομοσχέδιο προβλέπει για τους φοιτητές της Κοζάνης ότι θα μπορούν να συνεχίσουν το πανεπιστημιακό τους κομμάτι στο τμήμα της Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Το πρόβλημα που ανακύπτει είναι με τους φοιτητές της ΣΤΕΦ, αφού δεν τους δίνεται δικαίωμα να προσχωρήσουν στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, όπως τονίζει ο ίδιος, παρά μόνο με κατατακτήριες εξετάσεις. Για το ΣΔΟ αυτό δεν θα ισχύσει, αφού οι μαθητές εκεί θα πρέπει να δώσουν απλά κάποια επιπλέον μαθήματα. «Εμείς θέλουμε ότι ισχύσει για τη ΣΔΟ να ισχύσει και για τη ΣΤΕΦ», τονίζει ο ίδιος, ζητώντας σε διαφορετική περίπτωση να αυξηθεί το ποσοστό των εισακτέων  κατατακτηρίων εξετάσεων από 10% σε 35-40%.

Δείτε βίντεο

Δείτε εικόνες

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

πηγή φωτό: kozan.gr & e-ptolemeos.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ