Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Στα όρια του λουκέτου το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας - Τι αναφέρουν φοιτητές

Στα όρια του εκπαιδευτικού λουκέτου έχει περιέλθει το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην ΤΕΙ Σερρών), σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών του, στο akros-empisteutikon.gr. Πιο συγκεκριμένα το Ίδρυμα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στην υλοποίηση των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, λόγω της μεγάλης έλλειψης σε εκπαιδευτικό προσωπικό. 

Φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής καταγγέλουν ότι έχουν να κάνουν μάθημα εδώ και βδομάδες, χωρίς κάποια σοβαρή δικαιολογία από την πλευρά των καθηγητών. 

Σύμφωνα με δηλώσεις φοιτητών εργαστηριακά μαθήματα διδάσκονται μία ωρα ανά 15 μέρες, μη ακολουθώντας το ωρολόγιο πρόγραμμα, που προβλέπει 2 ώρες την βδομάδα! H ίδια κατάσταση εμφανίζεται στα περισσότερα από τα τμήματα του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Παρότι το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, ήταν από τα λίγα πανελλαδικά ΤΕΙ που πήρε 41 εκτάκτους, η κατανομή τους έγινε με τρόπο κάκιστο! Από την πλευρά της, η διοίκηση του Ιδρύματος σιωπεί και δεν σχολιάζει την εκπαιδευτική κατάρρευση του Ιδρύματος. 

Και δεν είναι μόνο αυτό... Οι μόνοι χαμένοι είναι για ακόμη μία φορά οι φοιτητές, οι οποίοι επιβαρύνονται οικονομικά για να σπουδάσουν και παίρνουν εκπαίδευση επιπέδου τριτοκοσμικής χώρας!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ