Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Η απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας για τον Καθηγητή που χρηματιζόταν

Η απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας για τον Καθηγητή που χρηματιζόταν

Με ομόφωνη απόφαση η Σύγκλητος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι αποφάσισε να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του καθηγητή του ΤΕΙ, που κατηγορείται ότι χρηματιζόταν και παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτητές και φοιτήτριες με αντάλγμα να τους περάσει στα μαθήματα.

Επίσης ο πρύτανης του ΤΕΙ Δημήτρης Χασάπης ανακοίνωσε πως η σημερινή απόφαση της Συγκλήτου θα κοινοποιηθεί αμέσως στον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου δίνοντας παράλληλα εκ των προτέρων τη σύμφωνη γνώμη της συγκλήτου στον Υπουργό για την απόχη του συγκεκριμένου καθηγητή από τα ακαδημαϊκά καθήκοντά του.


«Πρόθεση του Υπουργού είναι να κάνει τις διαδικασίες με τέτοιο τρόπο ώστε να επιβληθούν οι αυστηρότητες δυνατές ποινές για να απαλλαγή ο χώρος από τέτοια φαινόμενα» υπογραμμίζει ο πρύτανης του ΤΕΙ σε συνέχεια των δηλώσεών του.

Να θυμίσουμε ότι ο καθηγητής θα οδηγηθεί αύριο ενώπιων του ανακριτή για να απολογηθεί για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και εκβιασμού που τον βαραίνουν. Ωστόσο οι καταγγελίες σε βάρος του πλήθαιναν καθώς όπως φαίνεται οι φοιτητές άρχισαν να νοιώθουν ασφάλεια.

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr