Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Νεότερα για την Κατάληψη στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Νεότερα για την Κατάληψη στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Την αντίθεσή τους στις προωθούμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, εκφράζουν φοιτητές του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ), οι οποίοι προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη του Ιδρύματος.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Σπουδαστικών Συλλόγων ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Ζεχερλής, δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ότι η κατάληψη θα λήξει αύριο και θα αποφασιστούν, μέσα από συνελεύσεις των Συλλόγων, οι τρόποι κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

«Σε ελάχιστο χρόνο προωθούνται, χωρίς καμιά ουσιαστική ενημέρωση, μέσα από μία διαβούλευση που αποτελεί "λόγια του αέρα", τα πιο σημαντικά θεματικά θέματα για το πολύπαθο ίδρυμα μας, το οποίο και με το σχέδιο "Αθηνά" είχε βρεθεί στο στόχαστρο», είπε ο ίδιος.

Τα προγράμματα διετούς κύκλου σπουδών, που ο υπουργός παρουσιάζει ως κάτι καινούριο, δεδομένης και της χρηματοδότησης και υποστελέχωσης των ΤΕΙ, μας προϊδεάζουν ότι πάνε να μας μετατρέψουν σε κομμάτια των ΙΕΚ. Επίσης μας ανησυχεί ότι η κατάργηση ή συγχώνευση τμημάτων θα απαιτεί πλέον απλή υπουργική απόφαση, ενώ μέχρι τώρα χρειαζόταν νομοθετική ρύθμιση και υπήρχε διαδικασία αξιολόγησης. Ακόμη οι ρυθμίσεις για την εκλογή των διοικήσεων οδηγούν σε φωτογραφικές τοποθετήσεις νέων προέδρων και πρυτάνεων.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Σπουδαστικών Συλλόγων τονίζει πως ο Κώστας Γαβρόγλου «επιτίθεται δολοφονικά κατά της ακαδημαϊκής κοινότητας καταργώντας εκπαιδευτικές διαδικασίες και Διοικήσεις των Ιδρυμάτων. Περιφρονεί τις συνταγματικές διατάξεις, καταλύει δημοκρατικές δομές και υπονομεύει εσκεμμένα τη λειτουργία των ΤΕΙ».

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του ΑΤΕΙΘ εκφράζει την «παραίνεση για διατήρηση ήπιου κλίματος που θα συμβάλλει και στην καλύτερη ενημέρωση της κοινωνίας για τα δίκαια αιτήματά των φοιτητών και του ακαδημαϊκού προσωπικού». Οι διοικητικές υπηρεσίες του Ιδρύματος λειτουργούν και σήμερα κανονικά, καθώς η κατάληψη αφορά μόνο την αναστολή του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Σχετικό Άρθρο: Υπό κατάληψη από φοιτητές το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ