Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Επεκτείνεται για μια εβδομάδα η εξεταστική των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη

Επεκτείνεται για μια εβδομάδα η εξεταστική των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη

Σε τροποποίηση του προγράμματος της εξεταστικής προχωρούν Τμήματα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος, λόγω του κυκλοφοριακού εμφράγματος που έχει προκαλέσει στην πόλη εδώ και 11 μέρες, η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Όπως λένε, η ομηρεία στην οποία βρίσκεται η πόλη το τελευταία 11ήμερο δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς έχει ήδη δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην έναρξη του χειμερινού εξαμήνου, ενώ παράλληλα πρόβλημα αντιμετωπίζουν και πολλοί φοιτητές οι οποίοι θέλουν να αποφοιτήσουν άμεσα (ορκωμοσία 20 Οκτωβρίου 2016) και... δεν μπορούν καθώς εκκρεμούν ορισμένες εξετάσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κοσμήτορα της Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Ξενοφώντα Σαχίνη, το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, καθώς και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ (του οποίου οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στη Θέρμη) έχουν αποφασίσει να επεκτείνουν το πρόγραμμα της Εξεταστικής, προκειμένου όλοι οι φοιτητές να μπορέσουν να δώσουν μαθήματα.

«Λόγω της αδυναμίας μετακίνησης των φοιτητών, αποφασίσθηκε η τροποποίηση του προγράμματος της εξεταστικής. Με αυτό το τρόπο φροντίζουμε και προστατεύουμε τους φοιτητές μας, οι οποίοι δεν μπορούν να μεταφερθούν σε Τμήματα τα οποία βρίσκονται σε μακρινή απόσταση από το κέντρο της πόλης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαχίνης.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών αποφάσισε την τροποποίηση του προγράμματος της εξεταστικής, μια απόφαση που πάρθηκε από τους ίδιους τους φοιτητές, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι αδυνατούν να μετακινηθούν και αφορά στην προηγούμενη βδομάδα, με τα μαθήματα να μετακινούνται στις αρχές Οκτωβρίου.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία του Τμήματος τόνισε ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου δεν μπορεί να εξαρτάται από την απεργία του ΟΑΣΘ και έτσι, «η μοναδική λύση που μπορέσαμε να προτείνουμε ήταν η μεταφορά της εβδομάδας από 19-23.9.2016 στην πρώτη εβδομάδα του εξαμήνου, δηλαδή στις 3.10.-7.10.2016. Όμως οι εξετάσεις της εβδομάδας από 26.9. 30.9.2016 δεν μπορούν να αναβληθούν και θα γίνουν κανονικά».

Ακόμη, η Γραμματεία προτρέπει τους φοιτητές να μοιράζονται αυτοκίνητα ή/και ταξί, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι περισσότεροι φοιτητές μπορούν.

Ανακοινώσεις για αλλαγές στο πρόγραμμα των εξετάσεων έχουν εκδώσει και το Τμήμα Ψυχολογίας αλλά και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Από την πλευρά της η Γραμματεία του ΑΤΕΙΘ, ανέφερε ότι τα περισσότερα Τμήματα (οι εγκαταστάσεις των οποίων βρίσκονται στη Σίνδο), έχουν τροποποιήσει και αυτά το πρόγραμμα της Εξεταστικής τους, προκειμένου να διευκολυνθούν όσο το περισσότερο οι φοιτητές.

Επιπλέον, η διοίκηση του ΑΤΕΙ-Θ με έγγραφό της προς τα Τμήματα του Ιδρύματος, γνωστοποιεί την απόφαση παράτασης της προθεσμίας ολοκλήρωσης εγγραφής επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων 2016 έως τις 7 Οκτωβρίου 2016.

Τις ανακοινώσεις των τμημάτων μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ