Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Σε οριακό σημείο η διδασκαλία μαθημάτων στα ΤΕΙ - Καταγγελία

Οι ελλείψεις και τα προβλήματα στα ΤΕΙ είναι για άλλη μια χρονιά εκρηκτικά και φέρνουν την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία και τη διδασκαλία των μαθημάτων στα όριά της. Αυτό καταγγέλλουν με ψήφισμά τους οι Σύλλογοι Εκτακτων Εκπαιδευτικών ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Καρδίτσας, καταλογίζοντας ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στις διοικήσεις των ΤΕΙ, που δείχνουν ανοχή στα προβλήματα προσπαθώντας να διαχειριστούν τη μιζέρια.

Οι Σύλλογοι των Εκτάκτων αναφέρουν χαρακτηριστικά στο ψήφισμά τους:

«Το ερώτημα είναι λοιπόν ποιο είναι το σημείο εκείνο πέρα από το οποίο η εκπαιδευτική διαδικασία δε νοείται;


  • Για εμάς αυτό το σημείο είναι να υπάρχει πρόβλεψη να παρακολουθούν όλοι οι φοιτητές τις θεωρίες σε συνθήκες ακαδημαϊκές (καθισμένοι και να μπορούν να κρατάνε σημειώσεις).
  • Για εμάς αυτό το σημείο είναι να πραγματοποιούνται όλα τα εργαστήρια απ' όλους τους φοιτητές πραγματικά και όχι εικονικά ή θεωρητικά.

Γι' αυτούς το σημείο αυτό δεν υπάρχει:

  • Στηρίζεται στην άγνοια των φοιτητών για το τι πρέπει να μάθουν, στην αγωνία τους να πάρουν το πτυχίο με όποιες συνθήκες, αφού δεν έχουν και πολλές ελπίδες για δουλειά, ή γιατί αυτό πιστεύουν ότι θα εξασφαλιστεί με ένα μεταπτυχιακό ή τη φυγή τους στο εξωτερικό.
  • Στηρίζεται στην αγωνία των μελών ΕΠ να μην κλείσει το Τμήμα τους και χάσουν τη δουλειά τους.
  • Στηρίζεται στο γεγονός της διεκδίκησης του ελάχιστου και μόνο αυτού.

Ολοι περιμένουν τις μεταγραφές, για να απαλλαχτούν από τη μεγάλη μάζα των φοιτητών, που θα ξεχειλίζουν από τα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια, και έτσι να "εξασφαλίσουν" τη διεξαγωγή των μαθημάτων για τους υπόλοιπους.

Εμείς σήμερα, το 2014, δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω από τις απαιτήσεις μας για ουσιαστική Ανώτατη Εκπαίδευση με βάση τις ανάγκες της εποχής μας, συνεχίζουμε να παλεύουμε με όσες δυνάμεις έχουμε για την ολοκλήρωση των σπουδών όλων των φοιτητών, για να μη λειτουργήσουν τα ΤΕΙ ως μέσο για να περάσουν μέτρα παραπέρα υποβάθμισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Θα είμαστε πάντα μπροστά στους αγώνες, μαζί με τους αγωνιζόμενους φοιτητές, μαζί με όλα τα μέλη της κοινότητας των ΤΕΙ που έχουν τις ίδιες επιθυμίες», τονίζουν οι Εκτακτοι των ΤΕΙ, δηλώνοντας παράλληλα την απόφασή τους να συμμετάσχουν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr