Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Στη Βουλή το κλείσιμο του Τμήματος Αισθητικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Στη Βουλή το κλείσιμο του Τμήματος Αισθητικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης: Στη Βουλή στέλνει ο κ. Θεόδωρος Καράογλου το θέμα που έχει προκύψει με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το τμήμα αισθητικής και κοσμηματολογίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Με την ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Παιδείας, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ζητά να πληροφορηθεί για ποιους λόγους έχει εξαιρεθεί το συγκεκριμένο τμήμα του ΑΤΕΙΘ από το πόρισμα συγχώνευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ, όπως επίσης και αν υπάρχει πρόβλεψη ένταξής του στο τμήμα βιοϊατρικών επιστημών, όπως συνέβη σε αντίστοιχη περίπτωση στην Αθήνα.


Όπως εξηγεί στην ερώτηση του προς τον Υπουργό ο κ. Καράογλου: «Με την απόφαση αυτή βάλλονται τα εργασιακά δικαιώματα των αποφοίτων, τα πτυχία τους χάνουν την αξία τους, ενώ οι φοιτητές του τμήματος βρίσκονται σε αδιέξοδο». Ιδιαίτερα, μάλιστα, τη στιγμή που ο συγκεκριμένος κλάδος σπουδών καταγράφει 100% απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας, ενώ στο τμήμα του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης -που λειτουργεί από το 1980-  σπουδάζουν 816 φοιτητές, από τους οποίους μόλις 26 είναι ανενεργοί και κάθε χρόνο εισάγονται στη σχολή περισσότεροι από 130 φοιτητές, ακόμα και από την Κύπρο. 

Αναλυτικά η ερώτηση

Αρ. πρωτ.: 5175

Θεσσαλονίκη, 30 Ιανουαρίου 2019

Προς Υπουργό

- Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Κλείνει το Τμήμα Αισθητικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης»

Εντύπωση και προβληματισμό προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.

Το Τμήμα δεν συμπεριλαμβάνεται στο τελικό πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής για τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης. Με την απόφαση αυτή βάλλονται τα εργασιακά δικαιώματα των αποφοίτων, τα πτυχία τους χάνουν την αξία τους, ενώ οι φοιτητές του τμήματος βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Στο νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο προβλέπεται να λειτουργεί Σχολή Επιστημών Υγείας με Τμήματα Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Βιοϊατρικών Επιστημών, Φυσικοθεραπείας, Κλινικής Διατροφής και Διαιτολογίας, αποκλείοντας όμως την Αισθητική και Κοσμητολογία. Πρόκειται για μία απόφαση που προκαλεί ερωτηματικά και αντιδράσεις, καθώς στην αντίστοιχη περίπτωση του Τμήματος των Αθηνών η αισθητική εντάχθηκε στο Τμήμα των Βιοϊατρικών Επιστημών.

Πρόκειται για έναν κλάδο σπουδών που σημειώνει 100% απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας, με μηδενική ανεργία. Την ίδια στιγμή ο κλάδος της αισθητικής ανθεί τα τελευταία χρόνια σημειώνοντας τζίρους εκατομμυρίων ευρώ.

Στο Τμήμα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που λειτουργεί από το 1980 σπουδάζουν 816 φοιτητές από τους οποίους μόλις 26 είναι ανενεργοί. Κάθε χρόνο εισάγονται στη σχολή περισσότεροι από 130 φοιτητές, ακόμα και από την Κύπρο

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Για ποιους λόγους έχει εξαιρεθεί το Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΑΤΕΙΘ από το πόρισμα συγχώνευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ;

-Προβλέπεται το αρμόδιο Υπουργείο να προνοήσει για την ένταξη του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας στον σχεδιασμό του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου με την ένταξη του Τμήματος στις Βιοϊατρικές Επιστήμες, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχη περίπτωση στο Τμήμα των Αθηνών;

Το βίντεο που έφτιαξαν οι φοιτητές για το κλείσιμο του Τμήματος τους

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr