Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Φοιτητές ετοιμάζουν μαζική κινητοποίηση ενάντια στην ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση των φοιτητικών παρατάξεων

Φοιτητές ετοιμάζουν μαζική κινητοποίηση ενάντια στην ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση των φοιτητικών παρατάξεων

Μαζική κινητοποίηση προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που δεν ανήκουν σε παρατάξεις στις 3 Δεκεμβρίου στο Γραφείο του Αντιπρύτανη (στην ΣΔΟ, 1ο όροφο στις 1:05 μ.μ. – 2:05 μ.μ.) για να εκφράσουν τα παράπονα τους για την ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση.

Όπως αναφέρει στα Φοιτητικα Νέα/Foititikanea.gr ένας από τους φοιτητές που πήραν την πρωτοβουλία αυτή:


«Η προσπάθεια αυτή δεν γίνεται σε συνεργασία με κάποια κομματική παράταξη αλλά πραγματοποιείται από απλούς φοιτητές. Η προσπάθεια γίνεται αρχικά για τις αφίσες αλλά αργότερα μπορεί να γίνει και για άλλα προβλήματα. Αν δεν ξεκινήσουμε από κάπου, δεν θα ξεκινήσουμε ποτέ!

Σίγουρα όλοι θα έχετε παρατηρήσει τις αφίσες οι οποίες έχουν αναρτηθεί στον κεντρικό διάδρομο. Ένα ίδρυμα το οποίο είναι ήδη αναγνωρισμένο και θα αναβαθμιστεί σύντομα στο οποίο περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μας κάθε άλλο παρά καλή εικόνα θα σχημάτιζε με την ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση. Εκτός από την κάλυψη των τζαμιών και τοίχων που καθιστούν τον κεντρικό διάδρομο διαφημιστική ζώνη, θα ήθελα να αναφερθώ στην σπατάλη χαρτιού.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του ΠαΜακ, από ένα δέντρο ύψους 12 μέτρων και 18cm διαμέτρου, παράγονται περίπου 1.300 τέτοιες αφίσες. Αν σκεφτούμε πόσες αφίσες κολλάνε μόνο στο ΤΕΙ, νομίζω καταλαβαίνετε ότι το αντίκτυπο στο περιβάλλον είναι μεγάλο! 

Κατανοώ ότι αυτό αποτελεί ελεύθερη έκφραση αλλά δεν νιώθω ότι τα πάρτι αποτελούν ζητήματα σημασίας για να προβληθούν τόσο, ενώ υπάρχουν ζητήματα με την καθαριότητα και την μετακίνηση που μας αφορά όλους. Με χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και με λιγότερες αφίσες θα μπορούσε να γίνει διαφήμιση για τα εκάστοτε δρώμενα και να περιοριστεί η σπατάλη χαρτιού. 

Αναρωτιέμαι τι έχει να πει ο "σύλλογος φοιτητών" και η διοίκηση για την κατάσταση που ασχημαίνει την εικόνα του ΤΕΙ; Πώς και πότε θα αντιμετωπιστεί; Τέλος θα ήθελα να πω πως είμαι αισιόδοξος και με την ενεργή συμμετοχή όλων μας πιστεύω ότι στο μέλλον θα περιοριστούν τέτοια γεγονότα.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr