Συνενώνονται Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Συγχώνευση του ΤΕΙ ΑΜΘ, με το διεθνές Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Οριστικά προς συγχώνευση οδεύει το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης τα οποία θα συγκροτήσουν ένα νέο ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα στα πρότυπα του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής το οποίο προέκυψε από τη συνένωση των δύο ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τζιώνα, ο οποίος μίλησε στην e-φημερίδα «Voria», το νέο ίδρυμα θα φέρει το όνομα Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Τον περασμένο μήνα έγινε συζήτηση με βάση το σχέδιο συγχώνευσης το οποίο είχε επεξεργαστεί η ειδική επιτροπή η οποία είχε συσταθεί γι’ αυτό το σκοπό. Στο σχέδιο αυτό προβλέπονται οι σχολές οι οποίες θα λειτουργήσουν στο νέο πανεπιστημιακό ίδρυμα, η διασπορά τους σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα, Κιλκίς και Καβάλα, όπου λειτουργούν σήμερα τα τρία ΤΕΙ, ο τρόπος ένταξης στο νέο Ίδρυμα του διδακτικού αλλά και του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού καθώς και πλείστα άλλα θέματα τα οποία αφορούν τη λειτουργία του νέου πανεπιστημίου.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Στο νέο μηχανογραφικό από το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020

Σύμφωνα με τον κ. Τζιώνα, το σχέδιο συγχώνευσης θα τύχει περαιτέρω επεξεργασίας η οποία θα ξεκινήσει μετά τις 20 Αυγούστου με σκοπό να αποκτήσει μορφή νομοσχεδίου το οποίο θα δοθεί αρχικά προς διαβούλευση και εν συνεχεία θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στο Κοινοβούλιο μέσα στο φθινόπωρο. Στόχος, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, είναι το νέο πανεπιστήμιο να περιληφθεί στα μηχανογραφικά στο μεθεπόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.

Δημιουργία νέων τμημάτων σε πνεύμα ομοφωνίας

Το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας θα έχει τη δυνατότητα να οργανώσει και ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα με δίδακτρα. Επίσης, με βάση όσα συζητήθηκαν κανείς από το διδακτικό, το διοικητικό και το τεχνικό προσωπικό δεν θα μπορεί να μετακινηθεί σε άλλη πόλη, χωρίς τη δική του σύμφωνη γνώμη. Παράλληλα, η ανάπτυξη του νέου Ιδρύματος και ειδικότερα, η δημιουργία των νέων σχολών και τμημάτων θα γίνεται με πνεύμα ομοφωνίας προκειμένου να αποφευχθούν τριβές, είτε ακαδημαϊκού, είτε τοπικιστικού χαρακτήρα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών

https://www.foititikanea.gr