Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Διώξεις σε σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για τις κινητοποιήσεις - Σχετικό έγγραφο

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα περίπου 140 σπουδαστές και καθηγητές του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης άρχισαν να λαμβάνουν κλήσεις σε προκαταρκτική εξέταση από πταισματοδίκη. Η κλήση αφορά παρέμβαση διαμαρτυρίας στα διόδια των Μαλγάρων τον περασμένο Φλεβάρη κατά τη διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων ενάντια στη μεταφορά τμημάτων του Ιδρύματος σε άλλες πόλεις όπως προέβλεπε το Σχέδιο "Αθηνά".

Οι φοιτητές επισημαίνουν πως "οι διώξεις είναι πολιτικές και εκδικητικές για τις κινητοποιήσεις".Την ίδια στιγμή καταγγέλουν πως οι κλήσεις στάλθηκαν μέσω της καταγραφής των πινακίδων των οχημάτων τους, οι οποίες στάλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να ασκηθούν διώξεις στους φοιτητές που κινητοποιήθηκαν προκειμένου όπως αναφέρουν να τους "εκφοβίσουν".

Κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας θα παραγματοποιήσει συνέλευση και ο Σύλλογος Διοικητικών υπαλλήλων, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού. «Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου επεισοδίου στο μακάβριο σήριαλ πάταξης οποιασδήποτε αντίδρασης ενάντια στα πρωτάκουστης αναλγησίας μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση»,αναφέρει και προσθέτει πως οι κινητοποιήσεις στρέφονταν ενάντια στην υποβάθμιση και κατάργηση των σπουδών των φοιτητών και στα σχέδια απαξίωσης της δημόσιας ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης.

«Όλη η κοινότητα του Α-ΤΕΙΘ πρέπει να δώσει αποφασιστική, ξεκάθαρη απάντηση ότι τέτοια σχέδια τρομοκράτησης δεν θα μείνουν αναπάντητα» καταλήγει.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Αριστερή Ενότητα ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης αναφέρει: "Σχεδόν εννέα μήνες μετά από την κινητοποίηση, η μνημονική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί για ακόμη μια φορά το εργαλείο της κρατικής καταστολής και “τήρησης της τάξης” της για το μόνο τρόπο που ξέρει , το εκφοβισμό όλων αυτών που μάχονται ενάντια στις παράλογες προσταγές της".

"Είναι προφανές πώς η αβεβαιότητα και οι τριγμοί που έχουν αρχίσει να διακρίνονται στο μέλλον αυτή της Κυβέρνησης, την έχει κάνει να αντιδρά ακόμη πιο απολυταρχικά και ακόμη πιο βίαια (είτε σωματικά είτε ψυχολογικά), σε οποιαδήποτε μορφή λαϊκής εναντίωσης, μη διστάζοντας αυτή τη φορά να “φακελώσει” πινακίδες Ι.Χ φοιτητών και καθηγητών, που αντέδρασαν σε ένα σχέδιο υπονόμευσης, απαξίωσης και καταστροφής της Ανώτατης Τεχνολογικής εκπαίδευσης της χώρα. Ένα σχέδιο που εντάσσεται στην ευρύτερη ατζέντα της μνημονιακής κυβέρνησης, που αποβλέπει στην διάλυση και τη καταστρατήγηση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας αυτού του τόπου και την άμεση και ξεκάθαρη ιδιωτικοποιήση της, αποκαλύπτοντας για ακόμη μια φορά το αληθινό της πρόσωπο αλλά και την επιμονή της για την εφαρμογή των αντιλαϊκών μνημονιακών επιταγών που εφαρμόζει και εξυπηρετεί" προσθέτει.

"Σαν Αριστερή Ενότητα ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και σαν νεολαία έχουμε να δηλώσουμε ότι τέτοιες κινήσεις εκφοβισμού δεν μας πτοούν και δεν μας τρομοκρατούν" αναφέρει και προσθέτει "Η απάντησή μας το επόμενο διάστημα δεν μπορεί να είναι άλλη από τη συμμετοχή μας σε οποιαδήποτε κινητοποίηση που πηγαίνει κόντρα στο φόβο και στην κυβερνητική τρομοκρατία, αποδεικνύοντας ότι η δύναμή μας είναι η συλλογικότητα και οι αγώνες μας".

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ