Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Η απάντηση του καθηγητή του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για την ποινική δίωξη σε βάρος του

Η απάντηση του καθηγητή του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για την ποινική δίωξη σε βάρος του

“Δεν υφίσταται καμία απολύτως σχέση με τις πράξεις, για τις οποίες διενεργείται ανακριτική έρευνα μετά από ανυπόστατες καταγγελίες” δηλώνει ο αντιπρύτανης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ), Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης, έπειτα από καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών, η κατηγορία (που είναι με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου) αφορά σε μισθούς συνολικού ύψους 330.000 ευρώ που κατηγορούνται ότι εισέπραξαν το υπό έρευνα διάστημα δύο γυναίκες από το οικογενειακό του περιβάλλον. Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια ειδικού ανακριτή διαφθοράς.

“Δεν υφίσταται καμία απολύτως σχέση με τις πράξεις, για τις οποίες διενεργείται ανακριτική έρευνα μετά από ανυπόστατες καταγγελίες”, τονίζει ο αντιπρύτανης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ), Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης, για την εις βάρος του ποινική δίωξη, για κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία, που ασκήθηκε κατά παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών, Αχιλλέα Ζήση.

“Τα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα περί εναντίον μου δίωξης είναι προϊόν κατασκευασμένων εκδικητικών καταγγελιών απομακρυθέντος τέως διοικητικού παράγοντα του ΑΤΕΙΘ και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Δεν υφίσταται καμία απολύτως σχέση με τις πράξεις για τις οποίες διενεργείται ανακριτική έρευνα μετά από ανυπόστατες καταγγελίες. Η σκόπιμη δημοσίευση της τυπικά ασκηθείσας δίωξης την παρούσα χρονική στιγμή εξυπηρετεί στην άσκηση πίεσης προς τις δικαστικές αρχές και αποσκοπεί ευθέως στην ηθική και υπηρεσιακή εξόντωσή μου μέσω της συκοφαντικής αναπαραγωγής ψευδών καταγγελιών. Δεν υπάρχει ούτε το ελάχιστο αποδεικτικό στοιχείο περί των κατηγοριών και η εναντίον μου ενέργεια είναι αυθαίρετη και νομικά αβάσιμη, αποσκοπεί δε στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπιμοτήτων”, αναφέρει ο κ. Βαρσαμίδης στη δήλωσή του.

Η δίωξη κατά του κ. Βαρσαμίδη αφορά την περίοδο 2012-2017, διάστημα κατά το οποίο κατείχε το αξίωμα του προέδρου του Ιδρύματος, ενώ συνδέεται με έρευνα για συνεχείς απουσίες υπαλλήλων του ΑΤΕΙ-Θ από την εργασία τους, που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), κατόπιν σχετικών καταγγελιών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα για το ΑΠΘ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ