Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Τι αναφέρει η τροπολογία για τους λιμνάζοντες φοιτητές

Κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, η τροπολογία για τους λιμνάζοντες φοιτητές στους οποίους  θα δοθεί ακόμα μια ευκαιρία.

Συγκεκριμένα η τροπολογία αναφέρει:

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ προτείνουν να προστεθεί στο σχέδιο νόμου άρθρο ως εξής:

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


«1. Σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας και στα πλαίσια των Οργανισμών τους, δημιουργούνται δομές για την ολόπλευρη στήριξη φοιτητών και σπουδαστών με αναπηρία.

2. Το πανεπιστήμιο προσλαμβάνει με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, με πλήρη δικαιώματα, διερμηνείς νοηματικής γλώσσας, ειδικούς συνοδούς και κοινωνικούς επιμελητές - ειδικό βοηθητικό προσωπικό για την εξασφάλιση της παρακολούθησης χωρίς κανένα εμπόδιο των μαθημάτων και των εργαστηρίων για κωφούς, τυφλούς και κινητικά ανήμπορους φοιτητές και σπουδαστές.

3. Τα συγγράμματα παρέχονται δωρεάν στους τυφλούς φοιτητές με την εγγραφή τους στη σχολή, στη γραφή braille ή σε μεγαλογράμματη γραφή ή σε μεγέθυνση στους φοιτητές και σπουδαστές με μερική όραση.

4. Ολες οι ιστοσελίδες και οι βιβλιοθήκες των πανεπιστημιακών σχολών είναι άμεσα προσβάσιμες για τους φοιτητές με αναπηρία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

5. Χρηματοδοτούνται όλα τα πανεπιστήμια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων και υποδομών, ώστε να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα στους κινητικά ανήμπορους φοιτητές (π.χ. ράμπες, ανελκυστήρες κ.τ.λ). Ταυτόχρονα το πανεπιστήμιο διασφαλίζει τη δημόσια και δωρεάν μεταφορά των κινητικά ανήμπορων φοιτητών από το σπίτι τους προς το πανεπιστήμιο και αντίστροφα.

6. Οι φοιτητές με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις μετεγγράφονται χωρίς όρια και προϋποθέσεις σε ισότιμη σχολή του τόπου κατοικίας τους ή πλησίον των δομών αποκλειστικής θεραπείας τους, με βάση την πάθησή τους. Γι' αυτή την κατηγορία των φοιτητών-σπουδαστών δεν έχουν ισχύ οι διατάξεις του νόμου 4009/2011 περί διαγραφής τους όταν συμπληρώνουν τα διπλάσια έτη φοίτησής τους».

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών