Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 «Σήμερα ο Βαγγέλης Γιακουμάκης παίρνει πτυχίο από τους ουρανούς» / Ράγισαν καρδιές στην αποφοίτηση

«Σήμερα ο Βαγγέλης Γιακουμάκης παίρνει πτυχίο από τους ουρανούς» / Ράγισαν καρδιές στην αποφοίτηση

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ήταν εκείνος που κήδεψε το Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Σέλι όταν ήταν Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα τελέστηκε χθες Τετάρτη  η ορκωμοσία των φοιτητών της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης με την παρουσία τελειόφοιτων τόσο από το Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών όσο και από το Πρόγραμμα Βυζαντινής Μουσικής.  

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Το «παρών» στην αποφοίτηση έδωσε και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, όπου κατά τη διάρκεια της ομιλίας έκανε μνεία στον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη τονίζοντας πως «τη σημερινή μέρα ο Βαγγέλης παίρνει πτυχίο από τους ουρανούς».

Ανάμεσα στους ορκισθέντες ήταν και η αδερφή του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή το 2015, Ελένη Γιακουμάκη, που αποφοίτησε από το πρόγραμμα Βυζαντινής Μουσικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ήταν εκείνος που κήδεψε το Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Σέλι όταν ήταν Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Το κλίμα έγινε συγκινησιακά φορτισμένο. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δάκρυσαν, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης πολλά μέλη ΔΕΠ έσπευσαν να τον συγχαρούν για την παιδαγωγική αυτή ομιλία που έθεσε στο κέντρο τον άνθρωπο.

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης (Σέλλι Ρεθύμνου, 23 Μαρτίου 1995 - Ιωάννινα, Φεβρουάριος 2015) ήταν φοιτητής κρητικής καταγωγής στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και βρέθηκε νεκρός περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 15 Μαρτίου, με τραύματα από μαχαίρι. Στοιχεία και μαρτυρίες που βγήκαν στο φως έδειξαν ότι, ήδη πριν τον θάνατό του, υπήρξε θύμα σωματικής και λεκτικής βίας από συμφοιτητές του, και συγκεκριμένα από ομάδα συντοπιτών του με έντονη παραβατική συμπεριφορά. Η υπόθεσή του απασχόλησε έντονα τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα λόγω του τραγικου θανάτου του και τις ανακοίνωσης της προσωπικης του ζωής. Για τον θάνατό του έχει ασκηθεί δίωξη από την εισαγγελία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, από τον Ιούνιο του 2015.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr