Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 ΑΕΙ: Οι Φ.Σ. Τμημάτων που συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Τμημάτων που αφήνουν τα μαθήματα και συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία!

Κινητοποιήσεις Φοιτητών: Οι φοιτητές καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση (09/11) στην Αθήνα στις 10.30 στα προπύλαια και στην Θεσσαλονίκη στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στην Αθήνα

Στην πανελλαδική απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια, θα συμμετέχουν οι φοιτητές ΑΘήνας.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Πιο συγκεκριμένα, σε μαζική συμμετοχή στο φοιτητικό συλλαλητήριο που θα ενωθεί με τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων στις 10.30 στα προπύλαια, καλούν με αποφάσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Τουρκικών Σπουδών, Κοινωνιολογίας, Γεωλογικού, Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Οδοντιατρικής, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ ΕΚΠΑ, Γεωγραφίας Χαροκοπείου, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων, Μεταλλειολόγων, Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΕΥΠ, Μηχανικών καθώς και του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΠΑΔΑ και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών και Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών.  

Ακόμα, απόφαση συμμετοχής έχει πάρει ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών ΕΜΠ ενώ ο Φοιτητικός Σύλλογος ΠΑΠΕΙ καλεί στη συγκέντρωση των εργατικών σωματείων στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά στις 11.00.

Στη Θεσσαλονίκη

Στην πανελλαδική απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου, θα συμμετέχουν οι φοιτητές Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους με τίτλο: "Απεργιακός Ξεσηκωμός και στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης".

Αναλυτικότερα, την ανακοίνωση υπογράφουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Χωροταξίας, Χημικών Μηχανικών, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Παιδαγωγικού, Δασολογίας, Εικαστικού του ΑΠΘ, Οι Σχολές Μηχανικών και οι Σχολές Επιστημών Υγείας ΔΙΠΑΕ και ο ΣΟΦΕΘ.

«Δεν συμβιβαζόμαστε με την υπάρχουσα κατάσταση. Δεν αποδεχόμαστε την υποβάθμιση των σπουδών και της ζωής μας. Αγωνιζόμαστε για όσα έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε όπως μας αξίζει τον 21ο αιώνα. Ενώνουμε τη φωνή μας, με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, σε ένα μεγάλο ορμητικό ποτάμι διεκδίκησης», όπως υπογραμμίζουν.

Συμπληρώνουν ακόμη πως «μαζί με τους αγωνιζόμενους εργάτες της Μαλαματίνα, της Alumil, των ντελιβεράδων της e-food, τους εργαζόμενους γονείς μας που ματώνουν για να σπουδάσουμε. Αύριο στέλνουμε μήνυμα ελπίδας και αγωνιστικής ανάτασης».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr