Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Το 73% των διεθνών φοιτητών σχεδιάζει να μείνει στον Καναδά μετά την αποφοίτηση, αποκαλύπτει νέα επίσημη έρευνα

Το 73% των διεθνών φοιτητών σχεδιάζει να μείνει στον Καναδά μετά την αποφοίτηση, αποκαλύπτει νέα επίσημη έρευνα

Διεθνή Φοιτητικά Νέα: Συνολικά το 72,6 τοις εκατό των ξένων φοιτητών που είναι εγγεγραμμένοι σε καναδικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 2021 σκοπεύουν να παραμείνουν στον Καναδά μετά την αποφοίτηση, αποκάλυψε η πιο πρόσφατη Διεθνής Έρευνα Φοιτητών από το Καναδικό Γραφείο Διεθνούς Εκπαίδευσης (CBIE).

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2021, διαπίστωσε ότι το 72,6 τοις εκατό των φοιτητών στον Καναδά σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για μεταπτυχιακή άδεια εργασίας, ενώ μόνο το 7,4 τοις εκατό δεν έχει τέτοια σχέδια. Οι υπόλοιποι δηλώνουν πως δεν είναι σίγουροι για το τι θα κάνουν μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στη χώρα.


Σύμφωνα με τη μελέτη, σχεδόν το 60% των φοιτητών είχε ήδη αποφασίσει να υποβάλει αίτηση για μόνιμη διαμονή, περίπου το ένα τρίτο ήταν αναποφάσιστοι και το υπόλοιπο 8% δεν είχε σχέδια να το κάνει.

«Όταν τους ζητήθηκε να περιγράψουν τα σχέδιά τους μετά την αποφοίτηση, η πιο συχνά αναφερόμενη απάντηση των ερωτηθέντων φοιτητών ήταν να εργαστούν για έως και τρία χρόνια στον Καναδά και στη συνέχεια να συνεχίσουν τη μόνιμη διαμονή (43,3%)», σημειώνει η έρευνα σχετικά με το τι σχεδιάζουν να κάνουν οι φοιτητές που σκοπεύουν να παραμείνουν. Το 18,8% των φοιτητών δήλωσαν ότι θα δούλευαν για τρία χρόνια στον Καναδά και θα επέστρεφαν πίσω στην πατρίδα τους, ενώ το 28,4% δήλωσε ότι θα εργαστεί για κάποιο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια θα συνέχιζε τις σπουδές του στον Καναδά.

«Γενικότερα, οι γυναίκες ήταν λιγότερο πιθανό να αναφέρουν πως στα σχέδιά τους είναι να συνεχίσουν τις σπουδές τους», τονίζει η μελέτη.

Όσον αφορά τα σχέδια εργασίας μετά την αποφοίτηση, η έρευνα αποκαλύπτει ότι:

• Το 12,7% όσων αναζητούσαν ευκαιρίες εργασίας αλλού δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους για να αναζητήσουν εργασία.

• Το 3,9% όσων αναζητούσαν ευκαιρίες εργασίας αλλού δήλωσαν ότι σκόπευαν να επιστρέψουν στη χώρα τους, σε μια προηγούμενη δουλειά.

• Σχεδόν ένας στους δέκα σχεδιάζει να αναζητήσει εργασία εκτός του Καναδά και της χώρας καταγωγής του

• Οι φοιτητής σε μονοετή προγράμματα ήταν λιγότερο πιθανό να σχεδιάσουν να αναζητήσουν εργασία στη χώρα τους

• Η τελευταία κατηγορία είναι επίσης πιο πιθανό να σχεδιάσει να εργαστεί για ένα χρονικό διάστημα πριν συνεχίσει τις σπουδές ή να εργαστεί στον Καναδά για έως και τρία χρόνια πριν επιστρέψει στην πατρίδα του.

Σύμφωνα με τη μελέτη, μεταξύ των φοιτητών που σχεδιάζουν να παραμείνουν στον Καναδά, η πλειοψηφία τους σκοπεύει να μείνει στην επαρχία όπου ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, κυρίως για τον λόγο ότι έχουν προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής, ισχυρίζονται ότι έχουν περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης εκεί ή επιθυμούν να παραμείνουν κοντά στα μέλη της οικογένειας ή τους φίλους τους σε αυτήν την επαρχία.

«Νιώθω πολύ ασφαλής εδώ. Η ελπίδα για ένα μέλλον γεμάτο ευκαιρίες. Περιμένω ένα καλύτερο μέλλον για την κόρη μου», είπε ένας φοιτητής από τον Εκουαδόρ που συμμετείχε στη μελέτη.

Η έρευνα ρίχνει επίσης φως σε άλλα σημαντικά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι η πλειοψηφία των φοιτητών αναφέρει τον Καναδά ως ένα ασφαλή προορισμό σπουδών.

Συνολικά 41.512 ξένοι φοιτητές που σπουδάζουν σε 67 διαφορετικά πανεπιστήμια στον Καναδά έχουν συμμετάσχει σε αυτήν την έρευνα, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 12% του συνόλου των αλλοδαπών φοιτητών μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Καναδά.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr