Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο Ιδρυμάτων λόγω πανδημίας - Ποια τα ποσοστά εμβολιασμού σε φοιτητές

Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο Ιδρυμάτων λόγω πανδημίας - Ποια τα ποσοστά εμβολιασμού σε φοιτητές

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων, δήλωσε κατηγορηματικά η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι τα μέτρα τηρούνται υποδειγματικά στα σχολεία.

Σε σύνολο 85.000 τμημάτων σε όλη την επικράτεια, κλειστά είναι ελάχιστα, -περίπου 15, σύμφωνα με την υπουργό.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


«Οφείλεται αν θέλετε αφενός στην υποδειγματική τήρηση των μέτρων και αφετέρου στο πάρα πολύ αυξημένο testing. Έχουμε επενδύσει παρά πολύ ως κυβέρνηση και στην προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και στη λειτουργία των σχολείων μας», ανέφερε η κ. Κεραμέως στα «Παραπολιτικά».

Εξήγησε πως εάν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό προφανώς ο ίδιος απομονώνεται αμέσως αλλά ταυτόχρονα όλες οι στενές του επαφές κάνουν έως και 7 δωρεάν test την εβδομάδα, κάτι που επιτρέπει τον περιορισμό της διασποράς του ιού στα σχολεία.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι το ποσοστό του εμβολιασμού στους καθηγητές έχει φτάσει στο 84% και ο εμβολιασμός στους μαθητές των Λυκείων προσεγγίζει το 50%. Στα Πανεπιστήμια έχει εμβολιαστεί το 93% των καθηγητών και το 82% των φοιτητών.

Σε ότι αφορά τον νέο νόμο για τα πανεπιστήμια η υπουργός είπε πως το νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση. Στόχος του, όπως πρόσθεσε, είναι να αυξήσει την αυτονομία των πανεπιστημίων και να τους δώσει μεγαλύτερη εξωστρέφεια και αλλαγές στο πως εκλέγονται οι καθηγητές στα πανεπιστήμια.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών