Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Κεραμέως: Προτρέπουμε τους φοιτητές να πάνε να εμβολιαστούν για να επιστρέψει η κανονικότητα και στα Πανεπιστήμια

Κεραμέως: Οι φοιτητές να πάνε να εμβολιαστούν για να επιστρέψει η κανονικότητα και στα Πανεπιστήμια

"Προτρέπουμε και τους φοιτητές μας να πάνε να εμβολιαστούν διότι πρέπει να επιστρέψει η κανονικότητα και στα Πανεπιστήμια μας" είπε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Αναλυτικά η Υπουργός Παιδείας δήλωσε: «Οι εκπαιδευτικοί έχουν ανταποκριθεί μαζικά στο κάλεσμα για εμβολιασμό. Έχουμε ένα 73% το εκπαιδευτικών που είτε έχει εμβολιαστεί είτε έχει προγραμματίσει τον εμβολιασμό του. Είναι από τις πληθυσμιακές ομάδες που έχουν ανταποκριθεί πιο μαζικά στο κάλεσμα για εμβολιασμό».


Για το εάν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας η Υπουργός Παιδείας απάντησε πως «δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο και πως η Κυβέρνηση είναι πολύ επιφυλακτική σχετικά με αυτό».

Επισήμανε ότι «από εκεί και πέρα προτρέπουμε τους υπολοίπους εκπαιδευτικούς αλλά και τους φοιτητές μας να πάνε να εμβολιαστούν διότι πρέπει να επιστρέψει η κανονικότητα και στα Πανεπιστήμια μας.

»Όσο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού εμβολιαστεί τόσο ενισχύεται το τοίχος ανοσίας και έτσι επιστρέφουμε στην κανονικότητα».

Σε άλλο σημείο η Υπουργός Παιδείας δήλωσε: «Όσοι εμβολιάζονται ανακτούν πλήρως την ελευθερία τους, την κανονικότητά τους και την καθημερινότητά τους. Απο εκεί και πέρα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί εκεί θα πρέπει να εξακολουθήσουν να ισχύουν μέτρα προστασίας της ατομικής και της δημόσιας υγείας. Αυτή είναι η οριζόντια πολιτική της Κυβέρνησης και προφανώς ισχύει αντιστοίχως και στην Εκπαίδευση».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr