Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Απόφαση για Κολλέγια: Έντονη διαμαρτυρία της Πολυτεχνικής Σχολής του Παν/μίου Ιωαννίνων

Απόφαση για Κολλέγια: Έντονη διαμαρτυρία της Πολυτεχνικής Σχολής του Παν/μίου Ιωαννίνων

Ψήφισμα – Διαμαρτυρία της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναφορικά με την πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της τόσο για το περιεχόμενο της πρόσφατης τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με την υποχρεωτική εγγραφή των αποφοίτων κολλεγίων στο Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο όσο και για την αιφνιδιαστική ψήφισή της χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση ή διαβούλευση.


Αφού προσπεράστηκε η απαίτηση της ισοτιμίας των τίτλων σπουδών μέσω της επαγγελματικής ισοδυναμίας, παρακάμπτονται πλέον και οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί θεσμοί, με τη σύσταση μιας γραφειοκρατικής επιτροπής από το Υ.ΠΑΙ.Θ., η οποία μόνη της αποφασίζει επαγγελματικές ισοδυναμίες και επιβάλλει σε επαγγελματικούς φορείς τις αποφάσεις της.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο υπονομεύονται από το ίδιο το Υ.ΠΑΙ.Θ. οι απόφοιτοι των Πολυτεχνείων και των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας, τη στιγμή, μάλιστα, που οι Σχολές αυτές παρά την παρατεταμένη κρίση που ακόμα βιώνει η ελληνική κοινωνία και παρά τη σχεδόν μηδενισμένη χρηματοδότησή τους, συνεχίζουν να διατηρούν ψηλά το κύρος και την αξιοπρέπεια του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου. Πρόκειται για Σχολές που διαθέτουν πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών που οδηγούν σε ενιαίο και αδιάσπαστο πενταετές δίπλωμα μηχανικού, ικανό και αναγκαίο να διασφαλίσει το υψηλό επίπεδο των γνώσεων και την επάρκεια των προσόντων που απαιτούνται για επαγγέλματα τόσο κρίσιμα για την κοινωνία.

Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα στηρίξει τις ενέργειες που θα αναλάβει το ΤΕΕ προκειμένου να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδικασία.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr