Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Θέσπιση κάρτας εισόδου και πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ ζητά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Θέσπιση κάρτας εισόδου και πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ ζητά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την επίθεση αγνώστων στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κάνει λόγο για δράση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου εντός του ΑΕΙ. «Το μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν συγκεκριμένες μειοψηφικές ομάδες, είναι η βία, οι απειλές και οι καταστροφές», τονίζει η φοιτητική παράταξη.

Η ΔΑΠ αναφέρει πως «τα ελληνικά Πανεπιστήμια έχουν σταματήσει να αποτελούν άσυλο ανομίας» και ζητά από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις πάγιες προτάσεις της παράταξης για «θεσμοθέτηση της πανεπιστημιακής κάρτας εισόδου και πανεπιστημιακή φύλαξη από ειδικό Σώμα».

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Αναλυτικά η τοποθέτησή της σχετικά με τα σημερινά γεγονότα:

"Επίθεση δέχτηκε σήμερα ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) κ. Δημήτριος Μπουραντώνης από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία εισέβαλαν παράνομα μέσα στο γραφείο του. Το θλιβερό αυτό περιστατικό έρχεται να αποδείξει για ακόμη μια φορά πως η βία, οι απειλές και οι καταστροφές αποτελούν το μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν συγκεκριμένες μειοψηφικές ομάδες ακραίων παραβατικών στοιχείων.

Τα ελληνικά Πανεπιστήμια, όμως, έχουν σταματήσει να αποτελούν άσυλο ανομίας. Έχει έρθει η ώρα για το επόμενο βήμα, θεωρούμε ότι πάγιες θέσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την ασφάλεια στους ακαδημαϊκούς χώρους, καθώς και οι προτάσεις μας για θεσμοθέτηση της πανεπιστημιακής κάρτας εισόδου και πανεπιστημιακή φύλαξη από ειδικό Σώμα θα δώσουν νόημα στην πραγματική έννοια του ασύλου και θα ολοκληρώσουν τη γενναία μεταρρύθμιση που έχει ξεκινήσει από την Κυβέρνηση.

Όλη η φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα θα σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Μαζί βάζουμε τα θεμέλια για ένα ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο, στο οποίο θα κυριαρχεί η νομιμότητα και η ασφάλεια όλων όσοι πραγματικά έχουν θέση σε αυτό."

Βανδάλισαν την πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ -Επιτέθηκαν στον Πρύτανη (ΦΩΤΟ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών