Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Τα μέτρα για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων που ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας

Τα μέτρα για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων που ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας

Η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, παρουσίασε σήμερα όπως είχε εξαγγείλει την προηγούμενη εβδομάδα, το πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών συμπεριλαμβανομένων και των Πανεπιστημίων της χώρας. Όπως τόνισε η ίδια, οι αποφάσεις ελήφθησαν ύστερα από ανάλυση όλων των επιδημιολογικών δεδομένων και με βάση τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την COVID-19.

Απευθυνόμενη στους φοιτητές η κα Νίκη Κεραμέως επεσήμανε ότι δοκιμάστηκαν πολύ, αφού για πολλές εβδομάδες παρέμειναν μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον που είναι το Πανεπιστήμιο, καθώς από τους φίλους και την καθημερινότητά τους. Τους επαίνεσε για τη γρήγορη προσαρμογή τους και τους συνεχάρη για την επιτυχή ολοκλήρωση της περασμένης ακαδημαϊκής χρονιάς χάρη στις προσωπικές τους θυσίες και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες. Επιπλέον, εστίασε στο ότι το νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο θα είναι μεν εξίσου απαιτητικό από πλευράς προσοχής λόγω της COVID-19, αλλά πιο παραγωγικό για τους φοιτητές.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Κλείνοντας την ομιλία της η υπουργός τόνισε:

“Δεν είναι εύκολες οι αποφάσεις, μελετάμε όλες τις πτυχές του προβλήματος, πορευόμαστε βήμα-βήμα με τους εξαιρετικούς ειδικούς που εμπιστευόμαστε, αναθεωρούμε αν χρειαστεί τις όποιες αποφάσεις.”

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων θα έχει ως εξής:

Επαναληπτική Εξεταστική Σεπτεμβρίου 2020

Επιλογή των ΑΕΙ για διενέργεια εξετάσεων είτε δια ζώσης (με εφαρμογή των μέτρων πρόληψης της Εθνικής Επιτροπής) είτε εξ αποστάσεως.

Χειμερινό Εξάμηνο 2020-2021

 • Επιστροφή φοιτητών στην έδρα/πόλη των Πανεπιστημίων
 • Δια ζώσης κλινικές, εργαστηριακές ασκήσεις και ομάδας μελέτης (μέχρι 30 εγγεγραμμένων φοιτητών) και θεωρητικές διαλέξεις μαθημάτων μέχρι 50 εγγεγραμμένων φοιτητών
 • Ενίσχυση από το ΥΠΑΙΘ εκπαιδευτικού προσωπικού για διδασκαλία σε ολιγομελείς ομάδες (ΕΣΠΑ, 5 εκατ. Ευρώ)
 • Εξ αποστάσεως διδασκαλία για διαλέξεις μαθημάτων άνω των 50 εγγεγραμμένων φοιτητών- Δωρεάν παροχή πλατφορμών από Microsoft και Google
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους στις περιπτώσεις διδασκαλίας/μελέτης με φυσική παρουσία/ Κλινικές ασκήσεις
 • Μέτρα ατομικής προστασίας που ισχύουν για το προσωπικό που απασχολείται σε χώρους παροχής υπηρεσιών Υγείας

Φοιτητικές Εστίες

 • Θα λειτουργήσουν κανονικά, με υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους

Εστιατόρια

 • Συνεχίζεται ο διαμοιρασμός φαγητού σε πακέτο

Λειτουργία Βιβλιοθηκών

 • Κανονική λειτουργία
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους
 • 1,5 μ. απόσταση μεταξύ των χρηστών (ενισχυμένα μέτρα καθότι αναμειγνύονται διαφορετικές ομάδες)

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΕ ΓΡΑΦΗΜΑ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών