Φοιτήτρια με συμπτώματα κορονοϊού - Μεταφέρθηκε σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για εργαστηριακές εξετάσεις

22χρονη φοιτήτρια με συμπτώματα κορονοϊού - Μεταφέρθηκε σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για εργαστηριακές εξετάσεις!

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με ειδικό εξοπλισμό, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός ασφαλούς διαχείρισης, μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα μία 22χρονη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας προκειμένου να εξεταστεί ως ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό και να γίνουν οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (27/2): Λήξη συναγερμού για την φοιτήτρια: Αρνητικό σε κορονοϊό το δείγμα!

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Αργά το μεσημέρι αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης της νεαρής κοπέλας από την Κρήτη που σπουδάζει στην Καρδίτσα που νοσηλεύεται σε ειδικό δωμάτιο, καθώς είχε συμπτώματα βήχα και πυρετού. Η κοπέλα είναι φοιτήτρια και πρόσφατα επέστρεψε από ταξίδι στην Ιταλία, γι’αυτό και αναμένονται με αγωνία τα αποτελέσματα της , προκειμένου να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα κορονοϊου.

Αμέσως κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός σε τοπικό, θεσσαλικό και κεντρικό επίπεδο.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλία.

Την ίδια ώρα μία 62χρονη επίσης κτηνίαταρος από τη Λάρισα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία, μπήκε επίσης σε καραντίνα στο πανεπιστημιακό, αν και τα συμπτώματά της δεν είναι τα ιδια με την 22χρονη που παρουσίασε υψηλό πυρετό, αλλά έχει έναν συνηθισμένο πονόλαιμο.

—–

Nα σημειώσουμε πάντως ότι ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Θα πρέπει να επικρατήσει η λογική και κυρίως να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Και το λέμε αυτό διότι το ποσοστό θανάτων από τον κορονοϊό σε ηλικίες άνω των 80 ετών φθάνει στο 14,8%, ενώ σε ηλικίες 10 έως 19 ετών το ποσοστό θανάτων είναι 0,2%.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


https://www.foititikanea.gr