Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 ΜΑΣ: Οι φοιτητές να  μπλοκάρουν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

ΜΑΣ: Οι φοιτητές να  μπλοκάρουν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

Ανακοίνωση για τη χθεσινή συγκέντρωση κατά της κατάργησης του ασύλου εξέδωσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών η οποία αναφέρει:

"Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους μαθητές που παρά τις δυσκολίες του καλοκαιριού, ένωσαν τις φωνές τους πραγματοποιώντας την Τρίτη, 23 Ιουλίου, μεγάλη συγκέντρωση στους δρόμους της Αθήνας ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει το άσυλο!


Η μαζική και μαχητική παρουσία όλων αυτών έστειλε ένα πρώτο μήνυμα: Ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει τους αγώνες μας, να επιβάλει σιγή νεκροταφείου για να κάνουν ανεμπόδιστα οι επιχειρηματικοί όμιλοι τις μπζίνες τους στις πλάτες των φοιτητών δε θα περάσει!

Η προσπάθεια της ΝΔ, όπως ακριβώς έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, να ξεμπερδέψει με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα μέσα στο κατακαλόκαιρο με fast track διαδικασίες, να καταργήσει το άσυλο χωρίς να κουνηθεί φύλο έπεσε σήμερα στο κενό! Οι φοιτητές αποδεικνύουμε ότι οργανωμένοι στους συλλόγους μας, ενωμένοι ενάντια σε κυβερνήσεις, ΕΕ, κεφάλαιο δεν είμαστε εύκολος αντίπαλος!  

Μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδια τους, να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή!

Συνεχίζουμε περισσότεροι, ακόμα πιο αποφασιστικά και μαχητικά, στο δρόμο της συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης για τις διεκδικήσεις και τα όνειρα μας!

Αν τολμήσει η κυβέρνηση της ΝΔ να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την κατάργηση του ασύλου θα απαντήσουμε μαχητικά και δυναμικά τη μέρα κατάθεσης του! 

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να ανταποκριθεί στο κάλεσμα αντεπίθεσης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών! Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους δώσουν μαζικό, μαχητικό παρών με εκ νέου κινητοποίηση την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου!

Καλούμε τους φοιτητές να ισχυροποιήσουν τη συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση, να δυναμώσει η συζήτηση μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, συνελεύσεις τμημάτων και ετών, να πληθύνουν οι εστίες αντίστασης σε κάθε ίδρυμα και τμήμα! Να κάνουμε τους συλλόγους μας κάστρα αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση! Να μπλοκάρουμε την κατάργηση του ασύλου!" 

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το άσυλο

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr