Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Γιατί το TEDxLamia 2019 θα μείνει για πάντα στο μυαλό μας ως PARADIGMA (ή «Παράδειγμα»);

Γιατί το TEDxLamia 2019 θα μείνει για πάντα στο μυαλό μας ως PARADIGMA (ή «Παράδειγμα»);

Το TEDxLamia 2019, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Μαρτίου, στο Βιοκλιματικό κτίριο της ΔΕΥΑ Λαμίας, κατάφερε να αναδείξει την έννοια του παραδείγματος, αλλά και του αντιπαραδείγματος!

Δώδεκαμοναδικές προσωπικότητες ανθρώπων, οι οποίοι μας καθήλωσαν με τις ομιλίες τους, στόχευσαν στην έμπνευση, αλλά και τον προβληματισμό μας. 


Το πλούσιο σκηνικό συνέθεσαν τα δημιουργικά και διαδραστικάworkshops, ο ολοήμερος μπουφές ποτού και φαγητού και καθώς και το δυνατό afterpartyστο τέλος της βραδιάς.

Πάμε μια βόλτα πίσω στον χρόνο!

Παρουσιάστρια της διοργάνωσης ήταν η εκθαμβωτική δημοσιογράφος Μαρία Κεφαλά.

 

Το πρώτο session της εκδήλωσης ξεκίνησε με τις ομιλίες του επικοινωνιολόγου, Ζαν Κοέν, της Αρχιτέκτονα, Ελίνας Δάλλα και του Ιστορικού Τέχνης, Μάνου Στεφανίδη. 

Ακολούθησε το πρώτο διάλλειμα, όπου οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα σύντομο γεύμα, καθώς και να πάρουν μέρος στα πρώτα workshops. 

Στο δεύτερο sessionμας προβλημάτισαν με τις ομιλίες τους ο οικονομολόγος, Κωνσταντίνος Μαύρος, ο Δρ. Κοινωνικών Επιστημών, Θεοφάνης Μαλκίδης και η Δρ. Πολιτικής Έρευνας και Καινοτομίας, Έφη Αμανατίδου.  

Με τη λήξη του, ακολούθησε το μεγαλύτερο διάλειμμα, όπου στο προαύλιο χώρο η Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας περίμενε το κοινό για μια παράσταση έκπληξη. 

 

Στο τρίτο sessionανέδειξαν το παράδειγμα μέσα από τη σημασία της καταγωγής, του βιώματος και της θέλησης για προσφορά, ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης, ο γνωστός ηθοποιός Άγγελος Παπαδημητρίου και ο δημιουργός της διαδικτυακής πλατφόρμας SafeRefugees.info, Χριστόφορος Κωνσταντόπουλος. 

 

Το τέταρτο και τελευταίο session προκάλεσε έντονα συναισθήματα και βαθειά συγκίνηση σε όλους. Το παράδειγμα της αποτυχίας και οι νέες πρακτικές της τεχνητής νοημοσύνης έθιξαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Θάνος Κακαρούντας και ο ερευνητής, Σωτήρης Τασουλής. Από την άλλη, η αφορμή ενός δυνατού αντιπαραδείγματος από τον πρώην παραβατικό Ρόκας Μπαλμπιέρις μας γέμισε ελπιδοφόρα μηνύματα ζωής.

Τον κύκλο των ομιλιών του TEDxLamia 2019 έκλεισε το καθηλωτικό performance της Δήμητρας Κοντοβά και της Εύης Χαμπλά, που παρουσίασαν το χορευτικό "camino". Πρόκειται για μια χορευτική προσέγγιση της συνεχούς επαφής δύο ανθρώπων που συνυπάρχουν σε κοινή πορεία με την υποστήριξη της πλατφόρμας συμπεριληπτικού χορού KYMA Project.

Μάθετε περισσότερα για τους ομιλητές εδώ! 

Δες τις ομιλίες του TEDxLamia 2019 εδώ και κάνε Subscribe για να μην χάνεις στιγμή!

 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πολλά διαδραστικά workshops και να μάθουν, να συγκινηθούν, να ψυχαγωγηθούν και να χαλαρώσουν.

Κι επειδή TEDx χωρίς δυνατό partyδεν γίνεται, το καλύτερο το κρατούσαμε για το τέλος. Αρκετή μουσική, χορός και κρύες μπύρες. 

Ραντεβού του χρόνου! 

Μέχρι τότε μείνετε συντονισμένοι στα social media και στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι για όλες τις δράσεις του TEDxLamia.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr