Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Τέλος στη δωρεάν πρακτική άσκηση / Υποχρεωτική η μισθοδοσία των φοιτητών!

Τέλος στη δωρεάν πρακτική άσκηση για τους φοιτητές!

Πρακτική Άσκηση: Μεγάλες αλλαγές έρχονται στα Πανεπιστήμια σύμφωνα με το νέο νόμο-πλαίσιο, που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Μεταξύ άλλων αναβαθμίζεται ο θεσμός της πρακτικής άσκησης των φοιτητών σε σύνδεση με τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Ιδρύεται ωστόσο Μονάδα πρακτικής άσκησης σε όλα τα ΑΕΙ και υπεύθυνους ανά τμήμα.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.

Επίσης για να προστατευθούν οι φοιτητές και φοιτήτριες καθορίζεται το ελάχιστο ύψος αποζημίωσης (του μισθού που θα λαμβάνουν κατά την άσκησή τους στο 80% του ελάχιστου μισθού) και εισάγεται υποχρεωτική ασφάλιση των φοιτητών και φοιτητριών.

Με το νομοσχέδιο, που αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, θεσμοθετούνται:

• Αναβάθμιση της πρακτικής άσκησης
• Πλήρες πλαίσιο για τη διεξαγωγή πρακτικής άσκησης για το κάθε πρόγραμμα σπουδών
• Δυνατότητα οργάνωσης προγραμμάτων εφαρμοσμένων επιστημών και τεχνολογίας με διάρκεια 7 εξάμηνων (3,5 ετών), 210 ECTS και υποχρεωτική πρακτική άσκηση.

Τα «Φοιτητικά Νέα» μέσα στις επόμενες ημέρες θα σας παρουσιάσουν στο (foititikanea.gr) αναλυτικά όλες τις διατάξεις που θα εμπεριέχονται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ

Την ενημερωτική σελίδα για όλα τα τελευταία νέα για την Πρακτική Άσκηση των Φοιτητών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr