Σπουδές στην Αγγλία: Καμία αύξηση στα Δίδακτρα, παροχή φοιτητικών δανείων (ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ)

Σπουδές στην Αγγλία: Καμία αύξηση στα Δίδακτρα, παροχή φοιτητικών δανείων (ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ)

Σπουδές στην ΑγγλίαΟι Ευρωπαίοι φοιτητές, που θα υποβάλλουν του χρόνου -μετά το Brexit - αίτηση για Αγγλικά πανεπιστήμια θα μπορούν να πάρουν φοιτητικά δάνεια και θα καταβάλλουν ισόποσα δίδακτρα με τους ντόπιους σπουδαστές, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Παιδείας Ντέιμιαν Χιντς, οι φοιτητές από χώρες της ΕΕ, που θα φοιτούν στα αγγλικά πανεπιστήμια από τον Σεπτέμβριο του 2019, θα επιβαρύνονται με τα ίδια ετήσια δίδακτρα με τους Άγγλους και θα έχουν πρόσβαση στα ίδια δάνεια που χορηγούνται με τη στήριξη του κράτους καθ’ όλην τη διάρκεια του κύκλου σπουδών τους.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


«Οι φοιτητές από την ΕΕ συνεισφέρουν σημαντικά στον πανεπιστημιακό κλάδο και ως εκ τούτου είναι απόδειξη της αξιοπιστίας του εκπαιδευτικού μας συστήματος ότι τόσοι πολλοί φοιτητές από το εξωτερικό επιλέγουν να έλθουν και να σπουδάσουν εδώ», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Σήμερα παρέχουμε σαφήνεια και σιγουριά για τα δίδακτρά τους για όσο διαρκούν οι σπουδές τους».

Ο Χιντς σύμφωνα με την Guardian ανακοίνωσε επίσης ότι το μέγιστο ύψος των διδάκτρων θα παγώσει και για την ακαδημαϊκή περίοδο 2019-2020 στις 9.250 λίρες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για το μακροπρόθεσμο καθεστώς φοιτητών από την ΕΕ. Έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που διέρρευσε πέρυσι, πυροδότησε φόβους καθώς πρότεινε οι υπήκοοι κρατών μελών της ΕΕ που θέλουν να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να υποβάλλονται στους ίδιους αυστηρούς ελέγχους για τις ακαδημαϊκές ικανότητές τους, τις γνώσεις τους στην Αγγλική γλώσσα και το οικονομικό τους υπόβαθρο με τους φοιτητές άλλων χωρών.

Περίπου 80.000 από τους πρωτοετείς των βρετανικών πανεπιστημίων, προέρχονται από χώρες χώρες της ΕΕ. Εξ’ αυτών οι 65.000 σπουδάζουν στην Αγγλία και περίπου 50.000 είναι οι μεταπτυχιακοί. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που αφορούν στο ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, στα Πανεπιστήμια της Βρετανίας φοιτούσαν περισσότεροι από 10.000 Έλληνες φοιτητές.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Σπουδές στην Αγγλία.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών

https://www.foititikanea.gr