Θα συνεχίσουν τα Φοιτητικά Δάνεια για Σπουδές σε Βρετανικά Πανεπιστήμια;

Θα συνεχίσουν τα Φοιτητικά Δάνεια για Σπουδές σε Βρετανικά Πανεπιστήμια;

Φοιτητικά Δάνεια: Θα συνεχίσει να χορηγεί το φοιτητικό δάνειο σε φοιτητές που θα εισαχθούν το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 σε βρετανικά πανεπιστήμια η Βρετανική Κυβέρνηση, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του philenews, το φοιτητικό δάνειο θα ισχύει για όλα τα χρόνια φοίτησης ανεξάρτητα από το Brexit.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Η μόνη αλλαγή , όμως, αφορά στο γεγονός ότι άλλαξαν τα εισοδηματικά κριτήρια αφού προηγουμένως το κατώτατο όριο των ετήσιων εισοδημάτων έπρεπε να είναι μέχρι 21 χιλιάδες στερλίνες ενώ πλέον αυξάνεται στις 25 χιλιάδες. Αυτό ανέφερε την Τρίτη ο σύμβουλος σπουδών και εκπρόσωπος Βρετανικών πανεπιστημίων, Χρύσανθος Σαββίδης,

Με άλλα λόγια, ο φοιτητής που θα λάβει δάνειο θα αρχίσει να το αποπληρώνει όταν εργοδοτηθεί και τα ετήσια εισοδήματα του ξεπερνούν τις 25 χιλιάδες λίρες.

Για την εξακρίβωση των στοιχείων αυτών, ο φοιτητής που έλαβε το δάνειο οφείλει κάθε χρόνο να στέλνει ένα salary statement που θα  αποδεικνύει τα ετήσια εισοδήματά του. Σε περίπτωση που άρχισε να αποπληρώνει το δάνειο αλλά τα εισοδήματα του μειώθηκαν κάτω από τις 25 χιλιάδες τότε σταματά να πληρώνει.

Με το πέρας, όμως, των 30 χρόνων σταματάει να πληρώνει έστω κι αν υπάρχει κάποιο υπόλοιπο.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών

https://www.foititikanea.gr