Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Είσαι πρωτοετής φοιτητής: Δες τι χρειάζεσαι από τεχνολογία...

Μετακομίζοντας από το πατρικό σπίτι στην επαρχία ή αντίθετα στην πρωτεύουσα, οι ανάγκες σε τεχνολογία για τους φοιτητές είναι μεγάλες και αυτό γιατί πλέον και στο Ελληνικό πανεπιστήμιο σχεδόν όλα γίνονται online.

Στην ουσία, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (αν όλα πάνε καλά…) θα πρέπει να αγοράσεις από την αρχή ηλεκτρονικά για ένα σπίτι.

Αυτά που σε ενδιαφέρουν και πρέπει να επιλέξεις εσύ, είναι τα εργαλεία της δουλειάς σου. Υπολογιστής, εκτυπωτής/σκάνερ, τηλεόραση, ρούτερ κλπ.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Ευτυχώς κάθε χρόνο αυτή την εποχή, υπάρχουν προσφορές από όλα τα μεγάλα καταστήματα για τέτοια προϊόντα που απευθύνονται ειδικά σε φοιτητές.

Δυστυχώς όμως -και δεν θέλουμε να σε τρομάξουμε- πολλές φορές αυτές οι προσφορές αφορούν προϊόντα περασμένης γενιάς. Δεν είναι απαραίτητα το τέλος του κόσμου, αρκεί να τα αγοράσεις στην πραγματική τους τιμή και σε όχι αυτή που είναι φαινομενικά φθηνή αλλά στην πράξη ακριβή.

Αν θες εν γνώσει σου να ψωνίσεις φτηνά, μπορείς να επιλέξεις τα παραπάνω προϊόντα προσφοράς και να προχωρήσεις.

Αν όμως θες με την ευκαιρία της νέας σου ζωής να φτιάξεις ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα φυσάει και θα κρατήσει για την επόμενη πενταετία, πρέπει να ασχοληθείς λίγο παραπάνω.

Ιντερνετ

Η σύνδεση με το διαδίκτυο είναι το Α και το Ω όχι μόνο για φοιτητές αλλά για όλους. Πριν επιλέξεις πάροχο μόνο και μόνο λόγω τιμής, κάνε έρευνα στην περιοχή που θα μείνεις για την εταιρία που λειτουργεί τα πιο γρήγορα και αξιόπιστα δίκτυα. Μπορείς να αποκτήσεις μία εικόνα για το παραπάνω χωρίς να κουνηθείς από το σπίτι σου, αν μπεις στις ιστοσελίδες που μετρούν τις ταχύτητες του ίντερνετ, όπως το www.speedtest.net.

Εκεί μπορείς να δεις τα στατιστικά των ταχυτήτων για κάθε πάροχο σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Μετά μπορεί να κάνεις την επιλογή σου με ασφάλεια. Μην ξεχνάς ότι όλες οι εταιρίες έχουν ειδικά εκπτωτικά πακέτα για φοιτητές.

Σταθερό Τηλέφωνο – Το χρειάζεσαι;

Ολοι ξέρουμε ότι μιλάς με τις ώρες… Γιατί να αλλάξεις τις συνήθειες σου;

Σίγουρα, το viber, το facetime, το facebook, το skype και όλες οι υπόλοιπες εφαρμογές μπορούν να σου προσφέρουν δωρεάν και ανεξάντλητη επικοινωνία. Ωστόσο αν κάποιος από αυτούς που αγαπάς δεν έχουν πρόσβαση, μπορεί να πρέπει να βάλεις και σταθερό. Μην πέσεις απαραίτητα στην παγίδα των απεριόριστων τηλεφωνημάτων που σου προσφέρουν οι εταιρίες γιατί μπορεί απλά να μην τα χρειάζεσαι αφού περνάς ώρες στο κινητό. Διάλεξε ένα βασικό πακέτο τηλεφωνίας ώστε να μην επιβαρύνεις το συνολικό προϋπολογισμό.

Χτίσε Υπολογιστή

Φτιάξε έναν σταθερό ή φορητό υπολογιστή «built to order» από το κατάστημα της επιλογής σου. Φρόντισε να έχει καλό επεξεργαστή και να σηκώνει πολύ RAM ώστε στο μέλλον να προσθέσεις και να του δώσεις μία επέκταση ζωής. Τοποθέτησε δίσκο BluRay για να βλέπεις τις ταινίες σου. Δώσε κάτι παραπάνω για ένα ακριβό τροφοδοτικό γιατί αυτό είναι το μηχάνημα που εξασφαλίζει ότι ο υπολογιστής σου θα προστατεύεται σωστά από το ρεύμα και θα κρατήσει αρκετά χρόνια.

Επέλεξε Μόνιτορ/Τηλεόραση

Κάνε οικονομία στον προϋπολογισμό σου επιλέγοντας ένα μόνιτορ/τηλεόραση. Μία οθόνη 21 ιντσών και άνω που έχει ενσωματωμένη και τηλεόραση, θα σου γλυτώσει χρήματα γιατί θα σε εξυπηρετεί και ως εργαλείο δουλειάς συνδεδεμένη στον υπολογιστή αλλά και διασκέδασης ως τηλεόραση. Τα μόνιτορ/τηλεοράσεις έχουν πάντα και ενσωματωμένο media player αλλά μπορούν και να γράψουν σε στικάκι εκπομπές που δεν θες να χάσεις για να τις δεις αργότερα.

Πάρε ασύρματο πολυμηχάνημα εκτυπωτή

Ως φοιτητής, θέλεις να τυπώνεις, να σκανάρεις και να επικοινωνείς. Επέλεξε ένα πολυμηχάνημα που να τα κάνει όλα και πρόσεξε ώστε να έχει και πρωτόκολλο ασύρματης εκτύπωσης απευθείας από κινητά ώστε να διευκολύνεις τη ζωή σου. Αν έχεις τη δυνατότητα να δώσεις περισσότερα χρήματα επέλεξε μηχάνημα laserjet και όχι inkjet. Είναι ακριβότερο να το αγοράσεις αλλά στοιχίζει λιγότερο στα αναλώσιμα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών