Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Οι φοιτητές της Ξάνθης βοηθούν τους συμπατριώτες τους πρωτοετείς

Στην αξιέπαινη ενέργεια χορήγησης επιδόματος βοήθειας στον Κρητικό φοιτητή ή φοιτήτρια που θα περάσει σε σχολή του Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου Θράκης στην πόλη της Ξάνθης προβαίνει και φέτος Σύλλογος Κρητών Φοιτητών Ξάνθης «Ο Ψηλορείτης». Το επίδομα αφορά στον πρωτοετή φοιτητή ή τη φοιτήτρια με τη χαμηλότερη φορολογική δήλωση.

Ο Σύλλογος εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: "Ο Σύλλογος Κρητών Φοιτητών Ξάνθης «Ο Ψηλορείτης» για ακόμα μια χρονιά κατανοώντας την ολοένα και δυσκολότερη οικονομική κατάσταση της εποχής μας επιδοτεί με 300€ τον φοιτητή/φοιτήτρια με τη χαμηλότερη φορολογική δήλωση που θα περάσει φέτος σε μια απ'τις σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην πόλη της Ξάνθης.

Το ποσό είναι μόνο ένα μικρό ξεκίνημα στα βάρη που μια οικογένεια επωμίζεται για να σπουδάσει ένας φοιτητής μαζεμένο από τις δραστηριότητες του συλλόγου μες στη χρονιά.

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο πως ως μέλος του συλλόγου μας μπορεί να γραφτεί οποιοσδήποτε φοιτητής του Δ.Π.Θ. στην Ξάνθη με μόνιμο τόπο κατοικίας στην Κρήτη ή με κρητικής καταγωγή των γονέων του.

Κάθε δικαιούχος θα πρέπει να προσκομίσει ένα αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας καθώς κι έναν αριθμό λογαριασμού με το όνομα του δικαιούχου του σε κλειστό φάκελο έως τις 28/9 κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Σημειώνουμε δε σ'αυτό το σημείο ότι θα γίνει άνοιγμα όλων των φακέλων ταυτόχρονα παρουσία των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου και θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια τόσο στα στοιχεία των φοιτητών όσο και στο όνομα του/της φοιτητή/φοιτήτριας που δικαιούται το ποσό.

Σκοπός λειτουργίας και δράσης του συλλόγου είναι τόσο η γνωριμία όσο και η σύσφιξη των σχέσεων τόσο των Κρητών φοιτητών της Ξάνθης όσο και των φίλων της Κρήτης και της παράδοσής της. Ο σύλλογος μας απ'το 1992 είναι πάντα παρών σε οποιαδήποτε ανάγκη για οποιονδήποτε τη ζητήσει. Ζητούμε τη στήριξη όλων ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας στη διατήρηση της παράδοσης και των εθίμων μας ακόμα και στον τόπο των σπουδών μας, στην πιο «αγνή» διαφήμιση της Κρήτης.

Ευχόμαστε καλά αποτελέσματα σ'όλους όσους διαγώνιστηκαν φέτος και φυσικά καλή επιτυχία σ'όσους τώρα ξεκινάνε τον μαραθώνιο των πανελληνίων και παρακινούμε όλους που ενδιαφέρονται να έρθουν σε επικοινωνία με το σύλλογο ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε.

Για περισσότερες πληροφορίες: 6981864922 (Μανώλης), 6947448282 (Γιάννης). Στο facebook: www.fb.com/skfxanthis"

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ