Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Πότε θα κατατεθεί το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2014

Η διαδικασία πληρωμής στους δικαιούχους φοιτητές, που είχε ακολουθηθεί πέρσι ήταν αρχικά η ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας των αιτήσεων.Δηλαδή, μετά από την παράταση που πάρθηκε μέχρι το τέλος Απριλίου, έπρεπε να μαζευτούν οι αιτήσεις όλων των γραμματειών των Σχολών και έπειτα, να αποδοθούν  τα χρήματα.
Μετά την μεγάλη καθυστέρηση που είχε προκληθεί το 2013, η διαδικασία υπέστει μερικές μετατροπές. Για το 2014, η νέα διαδικασία σύμφωνα με ρεπορτάζ της ενημερωτικής μας σελίδας (Foititikanea.gr) έχει ως εξής:


Για την παροχή του φοιτητικού επιδόματος, δεν είχε τεθεί προθεσμία για την υποβολή της αίτησης για το 2014. Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους,  για τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος, οποτεδήποτε ως την παραγραφή της  κατά του Δημοσίου απαίτησής του.


Με τη νέα διαδικασία, οι φάκελοι με τα νέα δικαιολογητικά και οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα του 2014, άρχισαν να αποστέλλονται από τις γραμματείες των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας σταδιακά. Ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης από τον φοιτητή στην γραμματεία του ιδρύματος του, στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) της μόνιμης κατοικίας του , γίνεται  έλεγχος των εν λόγω δικαιολογητικών από τις κατά τόπους ΥΔΕ.


Στις υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου, θα γίνει ο έλεγχος των δικαιολογητικών και η πληρότητα του φακέλου του φοιτητή για το φοιτητικό επίδομα, ώστε να αποδοθούν τα 1000 ευρώ στους δικαιούχους.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ενημερωτικής σελίδας των φοιτητών, Φοιτητικά Νέα-Foititikanea.gr, η χορήγηση του φοιτητικού επιδόματος στους πρώτους διακιούχους ξεκίνησε πριν δύο βδομάδες, με κατάθεση του ποσού των 1000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς.


Με απλά λόγια, όσοι φοιτητές έκαναν τις αιτήσεις τους νωρίτερα για την παροχή του στεγαστικού επιδόματος, θα παραλάβουν νωρίτερα το φοιτητικό επίδομα. Ενώ όσοι καθυστέρησαν ή βρίσκονται μέσα στους τελευταίους αιτούντες, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι "υπομονή" !
Αναμένεται και φέτος, να δούμε εάν θα προκύψουν προβλήματα σχετικά με την έγκαιρη εξυπηρέτηση των  Δημοσιονομικών Υπηρεσιών!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ