Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Παραλαβή φοιτητικού πάσου

Παραλαβή φοιτητικού πάσου

Φοιτητικό Πάσο: Πότε και που παραλαμβάνουν οι πρωτοετείς το φοιτητικό πάσο ή αλλιώς την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα:

Από πού θα παραλάβω το Φοιτητικό Πάσο;


Το Φοιτητικό Πάσο θα το παραλάβετε από συγκεκριμένο σημείο παράδοσης, το οποίο θα έχετε επιλέξει μεταξύ όλων των διαθέσιμων ανά την Επικράτεια κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής σας αίτησης. Κατά την παραλαβή του Φοιτητικού Πάσου θα πρέπει να επιδεικνύετε την αστυνομική σας ταυτότητα και να αναφέρετε τον μοναδικό αριθμό της αίτησης σας και τον 6ψήφιο κωδικό PIN, τον οποίο θα έχετε λάβει με sms και e-mail.

Πότε θα παραλάβω το Φοιτητικό Πάσο; 

Θα ειδοποιηθείτε με sms ή e-mail ή από τον προσωπικό του λογαριασμό στο πληροφοριακό σύστημα για την άφιξη του Φοιτητικού Πάσου στο σημείο παράδοσης που έχει επιλέξει, μόλις αυτή γίνει διαθέσιμη.

Μπορεί να παραλάβει το Φοιτητικό μου Πάσο κάποιος άλλος εκτός από μένα;

Σε περίπτωση παραλαβής του Φοιτητικού Πάσου από τρίτο πρόσωπο θα απαιτείται να επιδεικνύεται η σχετική νόμιμη εξουσιοδότηση.

Για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμένει το Φοιτητικό μου Πάσο στο σημείο παράδοσης μέτα την ημερομηνία εκδοσής της;

Το Φοιτητικό Πάσο θα παραμένει στο σημείο παράδοσης για δύο μήνες από την ημέρα της εκτύπωσής της και τη σχετική ειδοποίηση προς το φοιτητή. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν προσέλθει για την παραλαβή του Φοιτητικού Πάσου εντός των δύο μηνών, η αίτησή του θα θεωρείται άκυρη. Εάν ο φοιτητής επιθυμεί να παραλάβει το Φοιτητικό Πάσο μετά το πέρας των δύο μηνών, τότε υποβάλλει νέα αίτηση και ακολουθείται η διαδικασία από την αρχή.

Θα επιβαρυνθώ οικονομικά για την απόκτηση του Φοιτητικού μου Πάσου;

Όχι, το Φοιτητικό Πάσο χορηγείται δωρεάν. Ωστόσο, σε περίπτωση επανέκδοσης λόγω απώλειας, κλοπής ή καταστροφής της θα πρέπει κατά την παραλαβή του νέου Φοιτητικού Πάσου να καταβάλλετε το αντίτιμο των 1,60 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Διαδικασία έκδοσης Φοιτητικού Πάσου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr