Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 ΟΠΑ: Προθεσμία για την υποχρεωτική ταυτοπροσωπία των πρωτοετών φοιτητών

ΟΠΑ: Προθεσμία για την υποχρεωτική ταυτοπροσωπία των πρωτοετών φοιτητών

Οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων 2019, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την ηλεκτρονική εγγραφή τους μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων https://eregister.it.minedu.gov.gr και δεν έχουν προσέλθει για ταυτοπροσωπία, καλούνται να προσέλθουν στη Γραμματεία του Τμήματος επιτυχίας τους με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους για να καταθέσουν Αίτηση ταυτοποίησης στοιχείων, κατά τις ημέρες και ώρες υποδοχής των Γραμματειών δηλαδή Δευτέρα και Τετάρτη 12:00-14:00, Παρασκευή 11:00-13:00, μέχρι και τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019.

Η διαδικασία της ταυτοπροσωπίας στη Γραμματεία είναι υποχρεωτική για την απόκτηση ιδρυματικού λογαριασμού για την πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες (Ηλεκτρονική Γραμματεία, e-class, email, Εύδοξος, Ακαδημαϊκή Ταυτότητα κ.λπ.).

Για την αίτηση ταυτοποίησης στοιχείων πατήστε ΕΔΩ

Η αίτηση θα συνοδεύεται από τα ακόλουθα: 

  • Εκτυπωμένη αίτηση εγγραφής από την ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  • Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας/διαβατηρίου.
  • Τρεις (3) όμοιες φωτογραφίες τύπου ταυτότητας, στο πίσω μέρος των οποίων θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο.
  • Βεβαίωση από ΚΕΠ, σε περίπτωση που έχει γίνει διόρθωση και ενημέρωση λανθασμένων στοιχείων στο Εθνικό Μητρώο ΑΜ ΚΑ. 

Η προσκόμιση της αίτησης και των συνημμένων αυτής μπορεί να γίνει και από νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να προσκομιστεί εξουσιοδότηση, με Θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή άλλη Δημόσια Αρχή. 

Αν είναι αδύνατη η αυτοπρόσωπη παρουσία, η αίτηση ταυτοποίησης στοιχείων με τα συνημμένα μπορεί να αποσταλεί ταχυδρομικώς στη διεύθυνση της Γραμματείας του οικείου Τμήματος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα.............., Πατησίων 76, 10434 Αθήνα) μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία. Στην περίπτωση αυτή, η αίτηση ταυτοποίησης στοιχείων πρέπει να είναι θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή άλλη Δημόσια Αρχή. 

Για την αίτηση ταυτοποίησης στοιχείων με ταχυδρομική αποστολή πατήστε ΕΔΩ

Οι πρωτοετείς φοιτητές Θα ενημερωθούν και Θα λάβουν οδηγίες για την ενεργοποίηση του ιδρυματικού λογαριασμού τους για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (Ηλεκτρονική Γραμματεία, e-class, emaίl, Εύδοξος, Ακαδημαϊκή Ταυτότητα κ.λπ.) με ανακοίνωση στην κεντρική σελίδα του Πανεπιστημίου.

Πέρασες στο ΟΠΑ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΟΠΑ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Σίτιση και Στέγαση

Πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παροχή δωρεάν σίτισης και στέγασης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μπορείτε να βρείτε μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους:

ΟΠΑ: Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων για Δωρεάν Σίτιση 2019-2020

Δωρεάν Στέγαση φοιτητών ΟΠΑ (2019-2020) – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του ΟΠΑ για το 2019-2020

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Νέα για το ΟΠΑ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ