Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Μόλις 100-150 διαμερίσματα διαθέσιμα για φοιτητές στο Βόλο

Μόλις 100-150 διαμερίσματα διαθέσιμα για πρωτοετείς φοιτητές στο Βόλο

Φοιτητικό Σπίτι: Υπάρχουν διαθέσιμα μικρά διαμερίσματα για φοιτητές στο Βόλο, ωστόσο τα περισσότερα εξ αυτών είναι παλαιά και λίγα σε πολύ καλή κατάσταση.  Πάντως, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, το απόθεμα φοιτητικών κατοικιών στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας έχει μειωθεί πολύ, ενώ οι τιμές σημείωσαν φέτος αύξηση.

Η μη ανέγερση νέων πολυκατοικιών την δεκαετία της κρίσης στο Βόλο, έχει οδηγήσει στην μείωση των διαθέσιμων φοιτητικών διαμερισμάτων (δυάρια, γκαρσονιέρες). Σήμερα στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας τα διαθέσιμα φοιτητικά διαμερίσματα δεν είναι περισσότερα από 100-150, ωστόσο, όπως σημειώνει ο σύμβουλος κτηματαγοράς Γεώργιος Τριανταφυλλίδης, ελάχιστα εξ αυτών είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

«Φέτος παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον από γονείς φοιτητών που πέτυχαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και για αγορά ενός διαμερίσματος, όπου θα μείνει τα επόμενα τέσσερα χρόνια το παιδί τους», δήλωσε στο «e-thessalia» ο κ. Τριανταφυλλίδης, από την ΤΡΜ, διαχείριση ακίνητης περιουσίας.

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα για την φοιτητική στέγη, οι τιμές στο Βόλο αυξήθηκαν φέτος 7,1%, ενώ το σχετικό απόθεμα μειώθηκε κατά 22,6%, απόρροια του γεγονότος ότι δεν κατασκευάζονται καινούριες πολυκατοικίες στην περιοχή.

Τα ενοίκια εγγίζουν και τα 306 ευρώ για ένα διαμέρισμα 60 τετραγωνικών και τα 236 ευρώ για μια γκαρσονιέρα, με μέση τιμή τα 6,88 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Άλλη μια αιτία της μη διάθεσης φοιτητικών διαμερισμάτων στον Βόλο και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, καθώς στις σχετικές πλατφόρμες στο διαδίκτυο στο Βόλο είναι διαθέσιμες μέσω αυτών 641 κατοικίες, που φυσικά έχουν αφαιρεθεί από το απόθεμα της φοιτητικής στέγης.

«Η Λάρισα, όπου επίσης δραστηριοποιούμαστε, κινείται σε πιο οικονομικά επίπεδα στην κτηματαγορά, καθώς εκεί είναι πιο δυναμική και διενεργούνται περισσότερες πράξεις», προσθέτει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Αν και οι τιμές στη Λάρισα αυξήθηκαν επίσης 7,1%, όσο και στο Βόλο και το απόθεμα φοιτητικών κατοικιών μειώθηκε 23,4% στην γειτονική πόλη, οι κατοικίες που εκμισθώνονται σε βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι μόλις 65… Στη Λάρισα η μέση τιμή είναι στα 6,43 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ για ένα δυάρι το ενοίκιο είναι 259 ευρώ και για μια γκαρσονιέρα 209 ευρώ.

Πάντως οι γνωρίζοντες την κτηματαγορά, επισημαίνουν ότι οι ευκαιρίες για την εξεύρεση καλού διαμερίσματος, βρίσκονται μακριά από τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου. Δηλαδή ο φοιτητής που θα σπουδάσει στο Βόλο, καλύτερα να ψάξει να βρει κατοικία στις περιοχές του Οξυγόνου, της Αναλήψεως, της Ν. Δημητριάδας, ακόμη και της Ν. Ιωνίας, όπου μπορεί να επιτύχει καλύτερες τιμές και πιο σύγχρονες κατοικίες, παρά να εγκλωβιστεί σε αναζήτηση στο κέντρο της πόλης και πέριξ του Πανεπιστημίου, στην Ιάσονος ή στην Δημητριάδος.

«Σήμερα στην Λάρισα κατασκευάζονται πάνω από δέκα καινούριες μεγάλες οικοδομές, πράγμα που δεν συμβαίνει στο Βόλο», αναφέρει ο κ. Τριανταφυλλίδης, για να επισημάνει πως στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας οι βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν δουλευτεί πολύ, καθώς οι επισκέπτες έρχονται για μία-δύο νύχτες.

Αναφορικά με το τι αντιμετωπίζουν οι Βολιώτες φοιτητές σε άλλες πόλεις ο κ. Τριανταφυλλίδης σημειώνει τα εξής: Στις κεντρικές περιοχές της Αθήνας υπάρχει πρόβλημα λόγω των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στην Θεσσαλονίκη, σε μικρότερο ωστόσο βαθμό. Στην Κρήτη το πρόβλημα είναι πιο οξύ, καθώς οι τουριστικές εκμισθώσεις γίνονται για πολλές ημέρες. Στην Πάτρα και στα Γιάννενα η κατάσταση είναι παρόμοια με του Βόλου.

Την Ενημερωτική σελίδα των Πρωτοετών Φοιτητών 2019-2020 μπορείτε να την δείτε εδώ!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα που αφορούν τους Πρωτοετείς.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ