Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Λύση στο πρόβλημα αναζήτησης φοιτητικής στέγης μέσω της «διαλειμματικής μίσθωσης»

Επαναστατική λύση στο πρόβλημα αναζήτησης φοιτητικής στέγης μέσω της «διαλειμματικής μίσθωσης»

Φοιτητικό Σπίτι: Αναγνωρίζοντας το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νεοεισαχθέντες φοιτητές στην εύρεση φοιτητικής στέγης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων προτείνει ένα «νέο και επαναστατικό» τρόπο μίσθωσης των ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής τύπου Aibnb.

Η πρόταση

Ο σύλλογος ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. (Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων), αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της φοιτητικής στέγασης, προτείνει ένα νέο και επαναστατικό τρόπο μίσθωσης των ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής, με σκοπό να εξυπηρετήσει τόσο την ανάγκη των φοιτητών για εύρεση κατοικίας σε λογικές τιμές, αλλά και συγχρόνως να διατηρήσει το δικαίωμά του ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να το μισθώσει και στην βραχυχρόνια διαμονή.

Ο όρος

Ο τρόπος είναι απλός και εύκολα εφαρμόσιμος με τον όρο της «Διαλειμματικής Μίσθωσης».

Η μίσθωση των «διαλειμματικών ακινήτων» είναι μια αστικού τύπου μίσθωση, τουλάχιστον τριετής διάρκειας, αλλά διακόπτεται σε συμφωνημένη περίοδο. Για παράδειγμα μπορεί να ξεκινά από 15 Σεπτεμβρίου και να λήγει στις 15 Ιουνίου με την λήξη της εξεταστικής περιόδου. Τότε ο μισθωτής οφείλει να αδειάσει το διαμέρισμα από τα προσωπικά του αντικείμενα και να παραδώσει το ακίνητο στον εκμισθωτή.

Η μίσθωση θα ξεκινήσει ξανά στις 15 Σεπτεμβρίου η σε όποια άλλη ημερομηνία έχει συμφωνηθεί στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

Για να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ για την Διαδικασία Εγγραφής των Πρωτοετών Φοιτητών στις Σχολές, όλα τα νέα για τις Μετεγγραφές και Συμβουλές ενοικίασης Φοιτητικής κατοικίας πατήστε ΕΔΩ.

Το όφελος

Το όφελος του μισθωτή είναι ότι τους μήνες που διακόπτεται η μίσθωση δεν υπάρχει υποχρέωση για ενοίκιο. Επίσης ενοικιάζει ένα πλήρως επιπλωμένο & εξοπλισμένο ακίνητο σε άριστη κατάσταση.

Το όφελος του εκμισθωτή είναι οτι έχει την ευχέρεια να ενοικιάσει το ίδιο ακίνητο στην βραχυχρόνια διαμονή τους καλοκαιρινούς μήνες και τον χειμώνα να συνεχίσει την μίσθωση που σε άλλη περίπτωση θα αναγκαζόταν να κρατήσει το διαμέρισμα κλειστό.

Η πλατφόρμα

Ο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. ετοιμάζει ηλεκτρονική πλατφόρμα τύπου Airbnb όπου τα μέλη του συλλόγου θα καταχωρούν τα ακίνητά τους για «Διαλειμματική Μίσθωση». Οι φοιτητές θα μπορούν να αναζητούν μέσω αυτής της πλατφόρμας ακίνητο στην περιοχή που επιθυμούν με ανάλογα κριτήρια (απόσταση από σχολή, τιμή, προσφερόμενες υπηρεσίες, κ.λ.π.). Στην συνέχεια τα δύο μέρη θα έρχονται σε επικοινωνία για την ολοκλήρωση της μίσθωσης.

Τι πρέπει να προσέξουν οι πρωτοετείς που ψάχνουν φοιτητικό σπίτι - Πού νοικιάζονται μέχρι και 30% φθηνότερα!

Πότε εγγράφονται οι πρωτοετείς φοιτητές στο πανεπιστήμιο

Το κόστος ζωής των φοιτητών εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας

Την Ενημερωτική σελίδα των Πρωτοετών Φοιτητών 2019-2020 μπορείτε να την δείτε εδώ!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τους Πρωτοετείς Φοιτητές.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ