Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Φοιτητικό Σπίτι: Ζητούν μέχρι και έξι ενοίκια μπροστά

Φοιτητικό Σπίτι: Ζητούν μέχρι και έξι ενοίκια μπροστά από τους πρωτοετείς

Φοιτητικό ΣπίτιΤο φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb έχει επεκταθεί σε όλη τν Ελλάδα με άμεσες συνέπειες στις τιμές των φοιτητικών ενοικίων. 

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η διαδικασία εξεύρεσης φοιτητικής στέγης στα Χανιά αλλά και στο Ρέθυμνο με το φαινόμενο τα τελευταία πέντε χρόνια να παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι κτηματομεσίτες αποδίδουν το πρόβλημα στη μη ανέγερση κατοικιών και έτσι τα «δημοφιλή» για τους φοιτητές σπίτια δηλαδή δυάρια και γκαρσονιέρες δεν υπάρχουν».

Φοιτητικές γκαρσονιέρες στα 300 ευρώ

Η έλλειψη φοιτητικής εστίας και όχι μόνο οφείλεται εν μέρει και στην μίσθωση οικιών μέσω του Airbnb επισημαίνοντας όμως ότι οι συγκεκριμένες μισθώσεις δεν μπορούν να υπερβούν το τρίμηνο. Όπως είπε μιλώντας στο ekriti.gr μεσίτης από το Ρέθυμνο κ. Μιχάλης Σαμψών το τεράστιο πρόβλημα στο Ρέθυμνο είναι ότι όλοι ψάχνουν σπίτια προς ενοικίαση περιμετρικά του κέντρου ενώ σε άλλες περιοχές όπως του Γάλλου οι κατοικίες προς ενοικίαση είναι περισσότερες.

Παραδέχτηκε όμως ότι τα ενοίκια είναι ακριβά και σε πολλές περιπτώσεις δεν ανταποκρίνονται στην αξία της κατασκευής ενώ για τις μισθώσεις μέσω arbnb ανέφερε ότι το φαινόμενο έχει επεκταθεί και το χειμώνα.

Οι τιμές κυμαίνονται για μια παλιά γκαρσονιέρα στα 300 ευρώ και για δυάρια από 350- 400 ευρώ σε Ρέθυμνο αλλά και στα Χανιά και μάλιστα όχι ανακαινισμένα.

Ζητούν από τους φοιτητές 5 με 6 νοίκια μπροστά

Μάλιστα υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες που ζητούν 5 και 6 ενοίκια μπροστά, δυσκολεύοντας τις οικογένειες των φοιτητών που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους αλλά και εκπαιδευτικούς και στρατιωτικούς που παίρνουν μετάθεση για το Ρέθυμνο και αλλού.

Χαρακτηριστικό της εικόνας της αγοράς και στα Χανιά είναι το ότι στον τοπικό Τύπο οι αγγελίες για ενοικίαση κατοικιών είναι ελάχιστες με τις περισσότερες να αφορούν μεγάλα σπίτια ενώ και τα ενοικιαστήρια έχουν «εξαφανιστεί» από την πόλη. Καλύτερη είναι η εικόνα στο Ηράκλειο όπου υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός διαμερισμάτων για ενοικίαση και εδώ όμως τα πράγματα δυσκολεύουν ανάλογα την περιοχή λόγω Airbnb ενώ πολλοί καταγγέλλουν εκμετάλλευση από τους ιδιοκτήτες.

Την ενημερωτική σελίδα των Υποψήφιων Πρωτοετών Φοιτητών 2019-2020 μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τους Πρωτοετείς Φοιτητές.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ