Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Διαδικασία εγγραφής πρωτοετών (2020-2021) χωρίς ΑΜΚΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ

Διαδικασία εγγραφής πρωτοετών (2020-2021) χωρίς ΑΜΚΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ

Εγγραφές Πρωτοετών 2020-2021: Εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση που αφορά τον ορισμό της προθεσμίας εγγραφής των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς τη χρήση Α.Μ.Κ.Α., για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Η απόφαση έχει σταλεί από το Υπουργείο Παιδείας στις Γραμματείες όλων των Τμημάτων και Σχολών των Πανεπιστημίων, ΑΣΠΑΙΤΕ & Ανωτ. Εκκλ/κών Ακαδημιών.


Τι αναφέρει η απόφαση για την εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών χωρίς ΑΜΚΑ:

Κατόπιν αιτημάτων επιτυχόντων για εγγραφή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς τη χρήση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων ή άλλων αντικειμενικών δυσκολιών, ορίζουμε για τους εν λόγω εισαχθέντες, καταληκτική προθεσμία εγγραφής, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020.

Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Αίτηση για εγγραφή
  • Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης. 

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ SOS ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ! Για τις δηλώσεις μαθημάτων, δωρεάν σίτιση, δωρεάν στέγαση, φοιτητικά συγγράμματα, φοιτητικό πάσο, φοιτητικά επιδόματα κτλ, θα ενημερωθείτε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα που αφορούν τους Πρωτοετείς.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr