Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τις Εγγραφές στο eregister.it.minedu.gov.gr

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τις Εγγραφές στο eregister.it.minedu.gov.gr

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών: Αν έχετε απορίες επί της διαδικασίας των Εγγραφών (2020-2021) μέσα από την ηλεκτρονική πλαρφόρμα (https://eregister.it.minedu.gov.gr), τα «Φοιτητικά Νέα» σας ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ότι παρέχεται αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης που μπορείτε να το δείτε εδώ.

Πατήστε ΕΔΩ για την Εφαρμογή και την Εγκύκλιο των Εγγραφών.


Βήμα Βήμα οι Εγγραφές των Πρωτοετών μέσα από το Εγχειρίδιο Χρήσης. 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις Απαντήσεις στις Συχνές Ερωτήσεις για τις Εγγραφές των Πρωτοετών Φοιτητών 2020-2021 μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Συχνές Ερωτήσεις

Μετά την υποβολή της αίτησής μου, διαπίστωσα ότι τα στοιχεία που καταχωρίσθηκαν σε αυτήν, έχουν μικρή διαφοροποίηση από τα στοιχεία της Αστυνομικής μου Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου μου. Θα υπάρξει πρόβλημα με την εγγραφή μου;
Δεν τίθεται θέμα ακύρωσης της εγγραφής σας. Σε περιπτώσεις λανθασμένων στοιχείων στην αίτηση εγγραφής, θα υπάρξει δυνατότητα τροποποίησης στις Γραμματείες των Τμημάτων, σε χρόνο και με τρόπο που θα καθοριστεί από τις αντίστοιχες Γραμματείες.

Μετά την εισαγωγή και την επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ μου, εμφανίζεται χρωματιστό πλαίσιο με μήνυμα σχετικά με διαφοροποίηση των προσωπικών μου στοιχείων. Τί μπορεί να συμβαίνει;
Μετά τη συμπλήρωση και την επαλήθευση του ΑΜΚΑ, αντλούνται τα στοιχεία που έχουν καταχωρισθεί στα Π.Σ. του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ για τον συγκεκριμένο ΑΜΚΑ που συμπληρώθηκε. Στη συνέχεια ακολουθεί σύγκριση των στοιχείων αυτών με τα αντίστοιχα στοιχεία σας, όπως έχουν καταχωρισθεί στα Π.Σ. των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αν υπάρχει διαφοροποίηση σε κάποιο από αυτά, εμφανίζεται σχετικό μήνυμα, το οποίο αποτελεί ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, δεν σας αποτρέπει από τη συνέχεια της διαδικασίας.

Πατήστε ΕΔΩ για την Εφαρμογή και την Εγκύκλιο των Εγγραφών 

Την σελίδα ενημέρωσης των Επιτυχόντων/Πρωτοετών Φοιτητών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Αν η απορία εξακολουθεί, ανατρέξτε παρακάτω στις Συχνές Ερωτήσεις και αν δεν έχει απαντηθεί επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα:

Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων: 2103442703, 2103442661.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με το Ατομικό Στατιστικό Δελτίο Φοιτητή, καλείτε στα τηλέφωνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής: 2131352779, 2131352759 ή επικοινωνείτε στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Για τεχνικά θέματα μόνο, παρακαλούμε επικοινωνείτε με την τεχνική υποστήριξη, στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 2103442526.


Για τις εγγραφές των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 στα ΑΕΙ, καθώς και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και τα Τμήματα της Α.Σ.Π.ΑΙ.Τ.Ε., είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή.

Αναλυτικά, η διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής έχει ως εξής:

Στην προθεσμία 22-29 Σεπτεμβρίου 2020, όλοι οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020, εκτός εκείνων των Στρατιωτικών Σχολών, των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, των Αστυνομικών Σχολών, των Πυροσβεστικών Ακαδημιών, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και Ρόδου και των Σχολών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, καλούνται να να εισαχθούν στην παρούσα ηλεκτρονική εφαρμογή, για να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής στα Τμήματα Επιτυχίας τους. Ειδικά, για τους επιτυχόντες με τις ειδικές κατηγορίες των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, οι οποίοι επίσης υποβάλουν αίτηση εγγραφής στα Τμήματα επιτυχίας τους μέσω της παρούσας ηλεκτρονικής εφαρμογής, επισημαίνεται ότι, οφείλουν στο ίδιο διάστημα υποβολής της αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής, να αποστείλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη Γραμματεία του Τμήματος / Σχολής επιτυχίας τους, τη σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής, τότε πρέπει να αποστείλουν ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως, όπως παραπάνω, βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ΄ αυτόν από Δήμο των ανωτέρω Νομών.

Για την είσοδο στην εφαρμογή Ηλεκτρονικών Εγγραφών 2020, οι επιτυχόντες θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τον 8ψήφιο κωδικό αριθμό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, που χρησιμοποίησαν για την πρόσβασή τους στην εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού. Οι σχολικές μονάδες θα υποστηρίξουν τους επιτυχόντες, στην περίπτωση που αυτοί χρειαστούν επαναδημιουργία κωδικού ασφαλείας.

Ξεκίνησαν οι Εγγραφές στο eregister.it.minedu.gov.gr (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

Οι Πρωτοετείς Φοιτητές μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για όλα τελευταία νέα που τους αφορούν.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα που αφορούν τους Πρωτοετείς.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr