Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Φοιτητικές Εκλογές 2022: Οι θέσεις και η αφίσα του BLOCO

Φοιτητικές Εκλογές 2022: Οι θέσεις και η αφίσα του BLOCO

Φοιτητικές Εκλογές 2022: Τα «Φοιτητικά Νέα», το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας, όπως κάθε χρόνο παρακολουθούν και σας μεταδίδουν ζωντανά τον ρυθμό των Φοιτητικών Εκλογών 2022. 

Η ανακοίνωση του «BLOCO» για τις Φοιτητικές Εκλογές 2022:


Τα τελευταία 3 χρόνια πολλά έχουν αλλάξει στις ζωές μας. Ζήσαμε αλλεπάλληλα lockdown. Μείναμε μακριά από τις σχολές μας. Βιώσαμε τι σημαίνει υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων. Να μην έχουμε υποδομές και πρόσβαση στην φοιτητική μέριμνα. Ήρθαμε αντιμέτωποι με την ψήφιση αυταρχικών νόμων. Είδαμε τα πτυχία μας να ισοτιμούνται. Σχολές να κλείνουν. Χιλιάδες νέους να αποκλείονται από το πανεπιστήμιο και συμφοιτητές μας να απειλούνται με διαγραφές. Είδαμε την έμφυλη βία να οξύνεται και περιστατικά να λαμβάνουν χώρα ακόμη και εντός πανεπιστημίων από παρενοχλητές καθηγητές. Σήμερα, η ακρίβεια αμφισβητεί την ίδια τη δυνατότητά μας να σπουδάζουμε, η φρίκη του πολέμου είναι δίπλα μας και η κυβέρνηση της ΝΔ συμβάλει με την στάση της στην δημιουργία της δυστοπίας.

• Φωνάζουμε ως εδώ! Δε θα μείνουμε θεατές. Φέρνουμε τις δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο. Οι φοιτητές/-τριες θέλουμε καθηγητές/-τριες, καλές υποδομές, εργαστήρια και σύγχρονους εξοπλισμούς. Θέλουμε εστίες, σίτιση και μεταφορές που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας.

• Υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία! Η καταστολή, τα γκλοπ και τα περίστροφα δεν έχουν θέση στις σχολές μας. Θέλουμε Πανεπιστήμια ελεύθερα, χώρους γνώσης, αμφισβήτησης και διεκδίκησης. Πανεπιστήμια που θα διοικούνται από όλα τα τμήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας (φοιτητές/-τριες, καθηγητές/-τριες, εργαζόμενους/-ες) ισότιμα.

• Σπάμε το σεξισμό! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/-ες στα θύματα. Παλεύουμε για ενίσχυση των δομών αντιμετώπισης της έμφυλης βίας. Ερχόμαστε σε αντίθεση με όποιον/-α αναπαράγει το σεξιστικό οχετό. Σπάμε το πρότυπο του ματσό άντρα συνδικαλιστή και ανοίγουμε το δρόμο για την ισότιμη εκπροσώπηση και συμμετοχή.

• Ανασυντάσσουμε τις δομές του φοιτητικού κινήματος! Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ξεκάθαρο πως θέλει να ξεμπερδεύει με τον φοιτητικό συνδικαλισμό κάνοντας λόγο για ενιαία ψηφοδέλτια και κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων. Χρέος μας είναι να δώσουμε ξανά ζωντάνια στις συλλογικές διαδικασίες, κόντρα σε εκφυλιστικές πρακτικές. Να θέσουμε την πολιτική στο προσκήνιο και να ορίσουμε τη συζήτηση στη βάση των πραγματικών μας αναγκών. Αυτή είναι η ώρα, για τη δημοκρατική ανασυγκρότηση των συλλόγων μας, για την ανανέωση των οργάνων μας, για τη μαζικοποίηση των διαδικασιών μας και για την ανασύσταση της ΕΦΕΕ.
Δίνουμε τη μάχη των φοιτητικών εκλογών με όπλο την ενότητα! Οι φετινές εκλογές είναι πιο κρίσιμες από ποτέ. Το φοιτητικό κίνημα καλείται να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν ακόμα και την ίδια την οργανωμένη του ύπαρξη απέναντι σε μια κυβέρνηση που το πολεμάει. Οφείλουμε, λοιπόν, να απομονώσουμε την κυβέρνηση και την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις σχολές, αλλά και να δώσουμε ξανά πνοή στους συλλόγους μας.
Ως BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλούμε κάθε φοιτητή/-τρια που αντιλαμβάνεται την ανάγκη υπεράσπισης του Δημόσιου Δωρεάν και Δημοκρατικού Πανεπιστημίου, να συστρατευτεί μαζί μας σε αυτή τη μάχη. Καλούμε κάθε πολιτική δύναμη που αντιλαμβάνεται πως μόνο μέσα από τον κοινό βηματισμό των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων μπορούμε να πετυχαίνουμε νίκες, να συγκροτήσουμε μέτωπο δημοκρατίας εν όψει φοιτητικών εκλογών που θα σταθεί ανάχωμα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπονομεύουν τις ζωές μας.

• Στις 18 Μάη δίνουμε μήνυμα ανατροπής και παίρνουμε τους Φοιτητικούς Συλλόγους στα χέρια μας!

• Στις 18 Μάη Συμμετέχουμε - Στηρίζουμε - Ψηφίζουμε BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς!

ΑΦΙΣΑ BLOCO

bloco φοιτητικές εκλογές 2022

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2022.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr