Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου Παντείου: Την Τρίτη 16 Απρίλη οι φοιτητικές εκλογές

Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου Παντείου: Την Τρίτη 16 Απρίλη οι φοιτητικές εκλογές

Φοιτητικές Εκλογές 2019Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου του Παντείου Πανεπιστημίου στο διαπαραταξικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου, αποφάσισε με πλειοψηφία του συλλόγου ως νέα ημερομηνία πραγματοποίησης των Φοιτητικών Εκλογών 2019 την Τρίτη 16 Απρίλη 2019.

Πιο αναλυτικά όλες οι φοιτητικές παρατάξεις ΠΑΣΠ, ΠΚΣ και ΕΝΩΤΙΚΟ συγκλίνουν στην διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών την Τρίτη 16 Απρίλη 2019, σύμφωνα και με την απόφαση που υπεγράφει πλην της ΔΑΠ που προτείνει οι εκλογές να γίνουν μετά το Πάσχα.


Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας παρουσιάζουν αποκλειστικά το έγγραφο της απόφασης του Δ.Σ.

"Λόγω της αναβολής των Φοιτητικών Εκλογών την Τετάρτη στις 10 Απρίλη του 2019, το Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου Παντείου ορίζει ως νέα ημερομηνία των Φοιτητικών Εκλογών την Τρίτη 16 Απρίλη 2019. Η ΔΑΠ ενημερώθηκε και πρότεινε οι εκλογές να γίνουν τον Μάιο. Κατάθεση ψηφοδελτίων όλων των παρατάξεων που θέλουν να συμμετέχουν στις εκλογές μέχρι Δευτέρα 15 Απρίλη 2019 και ώρα 11:00."

Τα παραπάνω ορίζει η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου για την νέα ημερομηνία πραγματοποίησης των Φοιτητικών Εκλογών 2019. 


Όπως αναφέρει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ Παντείου, Μπούρας Απόστολος: "Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν έχει από πέρυσι την αυτοδυναμία (60%) του Φοιτητικού Συλλόγου και έτσι δεν έχει την δυνατότητα να αποφασίζει μόνη της. Οι φοιτητικές εκλογές θα γίνουν κανονικά την Τρίτη 16 Απρίλη."

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΠ Παντείου

"Σήμερα 12 Απρίλη η Πρύτανις και η Σύγκλητος του Παντείου, ανακοίνωσε ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την διεξαγωγή ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

Από το 1974 έως σήμερα ΠΟΤΕ δεν έχουν απαγορευτεί ΕΚΛΟΓΕΣ στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Μόνο στη Χούντα οι διορισμένοι Πρυτάνεις και Καθηγητές απαγόρευαν.

Οι Φοιτητικές Εκλογές σε πείσμα της ΔΑΠ, που νομίζει ότι της ανήκει ο Σύλλογος, θα γίνουν την Τρίτη 16 Απρίλη.

Η Δημοκρατία συνάδελφοι της ΔΑΠ δεν είναι του ενός αλλά των πολλών.

Αντί να γράφετε συνάδελφοι της ΔΑΠ πύρινες ανακοινώσεις ας στείλετε καλύτερα ευχαριστήριες επιστολές στην ΠΑΣΠ που ακόμα και τώρα σας καλεί να συμμετάσχετε.

Η ΠΑΣΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ παραμένει σταθερή στις θέσεις της πάντα για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ και συμμετοχή ΟΛΩΝ των δυνάμεων.

Όλες οι Φοιτήτριες και όλοι οι Φοιτητές δίνουν το παρόν στις ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ."

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου:

"Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών ενημερώνει τους φοιτητές ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου συνεδρίασε και αποφάσισε ότι, αφού δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των παρατάξεων και της ΚΕΦΕ (βάσει του καταστατικού απόφαση μπορεί να ληφθεί με τα 12/15 αυτής), το Πανεπιστήμιο δεν είναι διαθέσιμο την Τρίτη 16 Απριλίου για να διεξαχθούν οι φοιτητικές εκλογές. Οι άλλες παρατάξεις ΠΑΣΠ-ΠΚΣ-ΕΝΩΤΙΚΟ χέρι χέρι μπήκαν μέσα στην Σύγκλητο και προσπάθησαν με τραμπουκισμούς, προσβολές και εκβιασμούς, όχι μόνο να ελέγξουν την Σύγκλητο αλλά και να αλλάξουν την απόφαση της. Μεταξύ άλλων επιτέθηκαν και, μάλιστα, κατηγόρησαν τους καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό για μεροληψία. Αυτή είναι η δημοκρατία που ευαγγελίζονται οι παραπάνω παρατάξεις.

Εμείς ζητάμε να γίνουν εκλογές τον Μάιο, μετά το Πάσχα, σε συνεννόηση με όλες τις παρατάξεις, όπως γίνεται κάθε χρόνο και ευχόμαστε έστω και την τελευταία στιγμή να βάλουν μυαλό, υπέρ της πολυφωνίας του φοιτητικού συλλόγου. Όπως και να έχει την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 δεν θα διεξαχθούν οι φοιτητικές εκλογές".

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 10 Απριλίου ήταν η προγραμματισμένη ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών στα Πανεπιστήμια όλης της Ελλάδας, όμως στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αυτές διακόπηκαν επεισοδιακά, μετά την εισβολή αγνώστων με ρόπαλα στους χώρους του Πανεπιστημίου. 

Τα Αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών 2019 για τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr