Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Μετεγγραφές αδελφών φοιτητών: "Ο φετινός νόμος δημιουργεί ανισορροπία σε οικογένειες που ανήκουν στην ίδια οικονομική ομάδα"

Μετεγγραφές αδελφών φοιτητών: "Ο φετινός νόμος δημιουργεί ανισορροπία σε οικογένειες που ανήκουν στην ίδια οικονομική ομάδα"

Μετεγγραφές Φοιτητών: "Δύο τετραμελείς οικογένειες που ανήκουν στην ίδια οικονομική ομάδα (με βάση τα κριτήρια που ορίζονται από τον νόμο) και με μόνιμη κατοικία στην ίδια πόλη, καταλήγουν να έχουν με βάση τον ίδιο νόμο...διαφορετικές τύχες!"

"Ο φετινός νόμος περί μετεγγραφών αδελφών-φοιτητών (ν. 4692/2020, άρθρο 76, παρ.4: Κατ’ εξαίρεση… επικαρπία κατοικίας) δημιουργεί μια ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ εντός της ίδιας οικονομικής ομάδας. Επιτρέψτε μου να σας παραθέσω αυτό που διαπίστωσα με δύο παραδείγματα:

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Έστω στην πρώτη περίπτωση μία τετραμελής οικογένεια με μόνιμη κατοικία στην Αθήνα, κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ και τα δύο παιδιά αυτής να πετυχαίνουν λ.χ. σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα (ή ο ένας αδερφός εκ των δύο σπουδάζει ήδη). Με βάση τον νόμο τα 2 αδέρφια δύνανται να μετεγγραφούν από κοινού σε αντίστοιχο τμήμα στην Αθήνα (τόπος μόνιμης κατοικίας), με αποτέλεσμα η οικογένεια αυτών να καλείται ορθά να συντηρήσει ένα σπίτι, τη μόνιμη δηλαδή κατοικία.

Εάν τώρα σε μία δεύτερη περίπτωση, και σε μία τετραμελή οικογένεια πάλι με μόνιμη κατοικία στην Αθήνα και κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ, το ένα εκ των δύο παιδιών πετυχαίνει (ή σπουδάζει ήδη) στην Αθήνα (τόπος μόνιμης κατοικίας) και το άλλο παιδί πετυχαίνει π.χ. στη Θεσσαλονίκη, με βάση τον νέο νόμο αυτή η οικογένεια υποχρεούται να συντηρήσει δύο σπίτια, τη μόνιμη δηλαδή κατοικία καθώς και την φοιτητική κατοικία του παιδιού που πέτυχε στην Θεσσαλονίκη.

Έτσι 2 τετραμελείς οικογένειες που ανήκουν στην ίδια οικονομική ομάδα (με βάση τα κριτήρια που ορίζονται από τον νόμο) και με μόνιμη κατοικία στην ίδια πόλη, καταλήγουν να έχουν με βάση τον ίδιο νόμο, διαφορετικές τύχες.

Είναι σημαντικό να συμβεί μια επισήμανση σε σχέση με τον νόμο ώστε να προληφθεί οποιαδήποτε αδικία ή παράλειψη μπορεί να τυχαία να συμβεί.

ΚΑΜΜΙΑ οικογενεια η οποία διαβιώνει σε συνθήκες ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑΣ δεν πρέπει να είναι υποχρεωμένη να συντηρήσει περισσότερα από ένα σπίτια και έτσι να δέχεται άλλη μεταχείριση και πιο αυστηρή αντιμετώπιση.

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΦΟΡΑ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΊΑΣ ΗΡΘΕ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΘΕΊ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΊ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΗΦΘΕΊ ΥΠΟΨΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ."

Αναγνώστης του «Φοιτητικά Νέα»

Τα «Φοιτητικά Νέα» μέσα από την ροή ειδήσεων της κεντρικής σελίδας www.foititikanea.gr θα σας παρουσιάζουν καθημερινά όλα όσα θα ισχύσουν για τις Μετεγγραφές ακαδημαϊκού έτους 2020-2021. Μείνετε Συντονισμένοι!

Την ενημερωτική σελίδα των Μετεγγραφών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Μετεγγραφές των Φοιτητών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών