Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

10%,Δεύτερη ευκαιρία,βάσεις 2015,vaseis 2015,Πανεπιστήμιο,ΤΕΙ,πανελλαδικές 2015 Δεύτερη ευκαιρία για όσους υποψηφίους δεν πέρασαν στο Πανεπιστήμιο/ΤΕΙ

Δεύτερη ευκαιρία για όσους υποψηφίους δεν πέρασαν στο Πανεπιστήμιο/ΤΕΙ

Δεύτερη ευκαιρία θα έχουν για του χρόνου οι φετινοί υποψήφιοι για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και μάλιστα με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Το σχέδιο νόμου που κατέθεσε σε δημόσια διαβούλευση  το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. τους δίνει τη δυνατότητα να διαγωνιστούν του χρόνου με το ίδιο σύστημα ενώ το εξεταστικό έχει αλλάξει. 

Το νομοσχέδιο δίνει δεύτερη ευκαιρία στους εφετινούς απόφοιτους της Γ’ Λυκείου με τρεις τρόπους:


  • Να εξεταστούν εκ νέου στα  6 μαθήματα που διαγωνίστηκαν και εφέτος και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις με μικρότερη σε όγκο εξεταστέα ύλη η οποία έχει ελαφρυνθεί σημαντικά για του χρόνου
  • Να διαγωνιστούν στα 4 μαθήματα του νέου συστήματος που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από του χρόνου
  • Να διεκδικήσουν με τις εφετινές τους βαθμολογίες μια θέση από το ειδικό ποσοστό του 10% το οποίο διατηρείται

Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση της μεταβατικής διατήρησης του παλιού συστήματος για ένα χρόνο, θα  συμπληρώσουν το παλιό μηχανογραφικό. Πρακτικά δηλαδή θα υπάρχουν διαθέσιμα του χρόνου δύο μηχανογραφικά.

Ως προς την επιβάρυνση του εξεταστικού προγράμματος, πηγές του υπουργείου Παιδείας διαβεβαιώνουν ότι δεν θα χρειαστεί παρά προσθήκη τριών ή τεσσάρων  ημερών κάτι που δεν θα επιβαρύνει ιδιαίτερα ούτε το πρόγραμμα ούτε το κόστος των εξετάσεων. Ο λόγος είναι ότι οι υποψήφιοι και των δύο κατηγοριών θα εξεταστούν στα ίδια θέματα τις ίδιες ημέρες και στα περισσότερα μαθήματα αφού ή ύλη είναι η ίδια ή μικρότερη σε όγκο και τα βιβλία δεν αλλάζουν.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr