Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Βαθμοί Πανελληνίων 2022: Οι τρεις τρόποι για να δείτε τα αποτελέσματα

Βαθμοί Πανελληνίων 2022: Οι τρεις τρόποι για να δείτε τα αποτελέσματα

Πανελλήνιες 2022 (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ): Όπως σας ενημέρωσαν τις προηγούμενες ημέρες τα «Φοιτητικά Νέα» τα αποτελέσματα (οι βαθμολογίες) των πανελληνίων αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022. Συνεπώς, όσοι υποψήφιοι έχουν κάνει σχετική αίτηση στο gov.gr (δείτε εδώ), θα λάβουν SMS με τους βαθμούς στο κινητό τους αλλά και την σχολή στην οποια έχουν γίνει δεκτοί.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Φ251/75154/Α5/17-06-2022 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο στάλθηκε στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, «Η ανακοίνωση της βαθμολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων προγραμματίζεται να γίνει την Τρίτη 28-6-2022».

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Πρώτοι Των Πρώτων: Αν συγκεντρώσεις ή θα ενημερωθείς για κάποιον/αν που την ημέρα των αποτελεσμάτων θα έχει συγκεντρώσει υψηλά μόρια και θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων των Πανελλαδικών εξετάσεων 2022 μπορείς να έρθεις σε επαφή με τα «Φοιτητικά Νέα» στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι τρεις μέθοδοι για να δείτε τα αποτελέσματα:

1. Η παραδοσιακή μέθοδος

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν (με τον παραδοσιακό τρόπο) στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Συντονιστείτε στις 28 Ιουνίου 2022 (από νωρίς το πρωί) στα «Φοιτητικά Νέα» για τα Αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2022 και για τα Στατιστικά Στοιχεία (Πανελλαδικών) των φετινών βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Παραμείνετε συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» μέσω του foititikanea.gr για την καθημερινή σας ενημέρωση, ως υποψήφιοι φοιτητές, για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα που σας αφορούν. 

2. Ηλεκτρονική μέθοδος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

3. Μέσω SMS

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας: Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους:

α) για τη βαθμολογία τους και

β) για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους.

Είσαι Υποψήφιος Φοιτητής; Θες να μείνει ενημερωμένος για τα Αποτελέσματα (Πανελληνίων, Βάσεων), εκτιμήσεις βάσεων, υποβολή μηχανογραφικού, εγγραφές στα Πανεπιστήμια, αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας τότε συντονίσου κι εσύ στην ειδική σελίδα ενημέρωσης στο facebook πατώντας εδώ και στο viber εδώ.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Εκτιμήσεις Βαθμών Πανελληνίων / Πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2022.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr