Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Αλλαγές στην ΕΒΕ από τις Πανελλήνιες 2022 προανήγγειλε ο Συρίγος λόγω αρρυθμιών

Αλλαγές στην ΕΒΕ από τις Πανελλήνιες 2022 προανήγγειλε ο Συρίγος λόγω αρρυθμιών

Πανελλήνιες 2022: Μετά τον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων από τα πανεπιστήμια εξαιτίας της ελάχιστης βάσεις εισαγωγής, ο υφυπουργός Παιδείας προανήγγειλε αλλαγές λόγω των «αρρυθμιών που εντοπίστηκαν» σε ειδικά μαθήματα, ειδικά στις Αρχιτεκτονικές Σχολές.

Την ενημερωτική σελίδα για των μαθητών της Γ΄Λυκείου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Από την επόμενη χρονιά (Πανελλήνιες 2022) θα υπάρξουν αλλαγές στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής προανήγγειλε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ο υφυπουργός Παιδείας, κάνοντας λόγο για αρρυθμίες που εντοπίστηκαν σε ειδικά μαθήματα, ειδικά στις αρχιτεκτονικές σχολές, τονίζοντας ωστόσο πως ευθύνονται οι ίδιες οι σχολές για τις υψηλές βάσεις που έβαλαν. 

Για την Αρχιτεκτονική Ξάνθης, ο κ. Συρίγος επεσήμανε ότι «ήταν πρόβλημα η επιλογή της ίδιας της σχολής να έχει πολύ υψηλές βάσεις μη αντιλαμβανόμενη τις συνέπειες που θα είχε η κίνηση αυτή». Συνέχισε λέγοντας πως όταν το κατάλαβαν, ζήτησαν να το αλλάξουν, αλλά είχαν παρέλθει οι σχετικές προθεσμίες.

Για το Μαθηματικό της Σάμου, όπου εισήχθησαν μόλις 5 φοιτητές, ανέφερε πως ευθύνεται το γεγονός της δημιουργίας πολλών τμημάτων το 2019, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να προτιμούν τμήματα ηπειρωτικής χώρας από τμήματα σε νησί.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών