Συντονιστείτε στα «Φοιτητικά Νέα» για την ΕΒΕ!

ΕΒΕ 2021: Εδώ θα δείτε την ΕΒΕ για κάθε Τμήμα

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Τα «Φοιτητικά Νέα» δημιούργησαν ειδικά διαμορφωμένη σελίδα (www.foititikanea.gr/EBE/2021/) όπου μπορείτε να δείτε τους ΠΙΝΑΚΕΣ με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) για κάθε Τμήμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΒΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ ΕΔΩ

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Μετά την έκδοση της ΕΒΕ, μέσα στην παρούσα εβδομάδα δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν και να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, με τα Τμήματα/Σχολές που επιθυμούν να εισαχθούν, εάν και μόνο βρίσκονται στα πλαίσια της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έδωσε στη δημοσιότητα (πριν από λίγο), προκειμένου να ενημερωθούν οι υποψήφιοι οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ, τους πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ε.Β.Ε. προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές. Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110%  της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

Επισημαίνεται ότι μαζί με τις Ε.Β.Ε. εμφανίζονται και ο συντελεστής της κάθε Ε.Β.Ε., το Ειδικό Μάθημα ή πρακτική δοκιμασία – εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα – και τέλος ο αντίστοιχος συντελεστής Ε.Β.Ε. Ειδικού Μαθήματος.

Την ενημερωτική σελίδα για όλα τα νέα που αφορούν το Μηχανογραφικό, ΕΒΕ, Βάσεις 2021 κτλ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε τους πίνακες με την ΕΒΕ. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών

https://www.foititikanea.gr